07 Kasım 2026
Altın 6555.4
BIST 11482.6
Dolar 50.1426
Euro 55.9077
Sterlin 66.7698
Ankara 5°C

Orman İşletmesinde 120 Kişi 4 Ay Süre İle İstihdam Edildi

Orman İşletmesinde 120 Kişi 4 Ay Süre İle İstihdam Edildi
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından toplum yararına çalışma projesi kapsamında 120 kişinin istihdam edildiği bildirildi. Çalışma ve Sos

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uygulamaya koyduğu toplum yararına çalışmalar çerçevesinde tüm giderleri İş-Kur Müdürlüğünce karşılanmak üzere Mersin Valiliği, Mersin İş-Kur Müdürlüğü ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü müşterek 15 Şubat tarihinde imzalanan protokol ile toplum yararına çalışma programı düzenledi.

Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerinde toplam 120 kişinin istihdam edildiğini belirten Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara, geçici olarak istihdam edilen işçileri, iyileştirme, ağaçlandırma, fidanlıklarda ve yangın riskini azaltıcı yol kenarı temizlikleri gibi ormancılık faaliyetlerinde çalıştıklarını söyledi.

1 Mart'ta başlayan çalışmaların 120 gün süreceğini ifade eden Gözükara, "Bu proje kapsamında hem yöre insanlarımızı istihdam etmiş oluyoruz, hem de kurumumuzun ormancılık faaliyetlerine katkıda bulunuyoruz. Toplum yararına çalışma projesi ile çalışanlara toplam 428 bin TL. kaynak sağlanacak." dedi. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir