1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Samsunlu Öğrencileri Gelibolu’da Ağırlıyor
Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Samsunlu Öğrencileri Gelibolu’da Ağırlıyor

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Samsunlu Öğrencileri Gelibolu’da Ağırlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 81 vilayetten ortaöğretim öğrencilerinin, Çanakkale Destanı’nın önemini kavramalarına ve millî şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla Gelibolu gezilerine başladıklarını açıkladı.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 81 vilayetten ortaöğretim öğrencilerinin, Çanakkale Destanı’nın önemini kavramalarına ve millî şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla Gelibolu gezilerine başladıklarını açıkladı. Bu kapsamda Samsun’dan gelen öğrenciler Gelibolu’da kurulan kamp alanında ağırlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün öğrencileri bu iş için özel kurulan kampta ağırlayacağını belirten Veysel Eroğlu, 81 vilayet valiliğine yazı yazarak, geziye katılacak öğrencilerin bildirilmesini istedi. Gelibolu öğrenci gezilerine iştirak eden Samsunlu 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kocadere Çadırlı Kamp Alanı'nda misafir edildiğini ifade eden Eroğlu, Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze, savaş alanlarının görevli personel eşliğinde gezdirildiğini söyledi. Veysel Eroğlu, bu maksatla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü’nce Eceabat ilçesinde 600 kişi kapasiteli çadır kent kurulduğunu bildirdi.

Gezilere iştirak edenlerin yol, iaşe ve zaruri ihtiyaçlarının Bakanlık tarafından karşılandığını belirten Eroğlu, ilk grubun 27 Mayıs’ta Gelibolu’ya geldiği organizasyon kapsamında 81 vilayetten 4 bin civarında öğrencinin alanı ziyaret edeceğini kaydetti. CİHAN

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsunlu öğrencileri Gelibolu’da ağırlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsunlu öğrencileri Gelibolu’da ağırlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsunlu öğrencileri Gelibolu’da ağırlıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.