1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ortaköy saldırganının kimliği belirlendi
Ortaköy saldırganının kimliği belirlendi

Ortaköy saldırganının kimliği belirlendi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İstanbul'daki terör saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini söyledi.

A+A-

Ortaköy'de gece kulubüne düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin ise yaralandığı terör saldırısıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, İstanbul'daki terör saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini söyledi.

SURİYE'DE ATEŞKES

Ateşkes  anlaşmasından sonra ihlalleri görüyoruz. Bu ihlalleri kimin yaptığına baktığımız  zaman Hizbullah, özellikle Şii gruplar ve rejim yapıyor.  Artan ihlalleri durdurulamazlarsa Astana süreci akamete uğrayabilir. İran'ın da Suriye'de garantörlüğünün gereğini yapması gerekir.Şii milisler ve rejim üzerinde ağırlığını koyması lazım. Terör örgütü PYD'nin Astana'da yapılması  planlanan müzakerelerde olmaması gerektiğini Rusya ile konuştuk.Rusya  da bunu anladı.

SİNCAR'DA DA VURURUZ

Biz gidip Kandil'de PKK'yı niye  vuruyoruz? Şimdi Sincar'da, oradan geliyor diye. Suriye'den de geldiği zaman o teröristleri gidip bizim etkisiz hale getirmek en asli görevimizdir.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD bizim için çok önemli bir müttefik.  Her alanda işbirliğimiz var. Ama bir gerçek var şu anda; güven bunalımı. PYD/YPG'li unsurların Münbiç'te olduğunu  biliyoruz. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın da (Obama'ya) söylediği gibi.  Obama, bu unsurların Fırat'ın doğusuna gitmesi gerektiği konusunda bizimle  hemfikir olduğunu söyledi.

KARLOV SUİKASTI

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a  suikast düzenleyen saldırgan, Bizim elimizdeki bilgi ve belgelere göre FETÖ terör örgütüne bağlı

BAZI BATI ÜLKELERİ DARBE GİRİŞİMİNİN BAŞARLI OLMASINI İSTEDİ 

15 Temmuz sonrasında gerçekten özellikle  Batı ülkeleri çok ciddi hatalar yaptı. Bazıları, Türkiye karşıtlığı duygularla  darbenin başarılı olmasını bile istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.