06 Kasım 2026
Altın 6562.37
BIST 11346.84
Dolar 50.1538
Euro 56.0754
Sterlin 66.8571
Ankara 10°C

Osmaniye'de Çıkan Orman Yangınında 8 Hektar Alan Yandı

Osmaniye'de Çıkan Orman Yangınında 8 Hektar Alan Yandı
Osmaniye'de çıkan orman yangınında 8 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

Merkeze bağlı Tehçi köyünde öğle saatlerinde çıkan ve vatandaşların da söndürme çalışmalarına katıldığı yangın esen rüzgârın da etkisiyle büyüdü.

Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan yangının tren raylarından sıçrayan kıvılcımların neden olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Müdür Bozan, yangınına Adana ve Kahramanmaraş Orman İşletme müdürlüklerine ait 2 yangın söndürme helikopteri ve 1 uçak, Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 150 orman işçisi, 12 arazöz, 4 su tankı, 3 itfaiye aracı, 10 pikap ve 2 dozer ile çok sayıda köylü vatandaş ile müdahale edildiğini söyledi. Kısa sürede kontrol altına alınarak zeytin bahçelerine ulaşmadan söndürülen orman yangınında 8 hektarlık kızılçam gençlik sahasının zarar gördüğü kaydedildi.

Yangını görerek gelen vatandaşlar ise "Şu anda vatandaşlar yangının heyecanı ile söndürme telaşında. Daha öncede aynı noktalarda benzer yangınlar çıkmıştı. Tren raylarından sıçrayan kıvılcımların sebep olduğunu tahmin ediyoruz. Bizim de burada zeytin ağaçlarımız var. Fakat yangını görünce hepimiz koşarak geldik. Ormanımızın değerini korumaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir