İstanbul'da bir yayıncılığa ait bağış makbuzu ile Osmaniye'deki vatandaşları arayarak Osmaniye Şehitler Derneğin adını kullanıp bağışta bulundukları takdirde teşekkür belgesi vereceğini beyan eden Ahmet Y.'nin bu yolla bazı kimselerden bağış toplandığı ortaya çıktı.
Olay, Ahmet Y.'nin telefonla aranarak bağış yapması istediği bir vatandaşın Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şubesini aramasıyla ortaya çıktı.
Aynı suçtan daha önce de iki kez kaydının olduğu bildirilen Ahmet Y.'nin Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi neticesinde kısa sürede yakalandığı bildirildi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, dernek isimlerinin kullanarak vatandaşlardan bağış toplanmasına üzüldüklerini belirterek, Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. (CİHAN)