1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Osmanlı Padişah Tuğraları Nakışla İşlendi
Osmanlı Padişah Tuğraları Nakışla İşlendi

Osmanlı Padişah Tuğraları Nakışla İşlendi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilkbahar döneminde açılan hanımlara yönelik meslek edindirme kurslarının sona erdiğini ve kurs süresince yapılan ürünlerin yer aldığı Osmanlı Tuğraları Özel Sergisi’nin bir alışveriş merkezinde açıldı.

A+A-

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilkbahar döneminde açılan hanımlara yönelik meslek edindirme kurslarının sona erdiğini ve kurs süresince yapılan ürünlerin yer aldığı Osmanlı Tuğraları Özel Sergisi’nin bir alışveriş merkezinde açıldığını söyledi.

Kazımkarabekir ile TOKİ bölgesi meslek edindirme kurslarında yer alan öğrencilerin çalışması olan ve taşıdığı motifler yanında el işi olmasından dolayı birer sanat eseri olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç şu bilgileri verdi: “Melikgazi Belediyesi'nce her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem halinde meslek edindirme kursları açıyoruz. 17 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Bu kurslarda nakış işleme bölümünde yer alan öğrencilerin hazırlamış olduğu Osmanlı padişah tuğralarının yer aldığı 35 adet tablonun sergisi açıldı. Osmanlı devletinde 36 padişah hükümdarlık yapmıştır. İlk kurucu Osman Bey’in tuğrası hariç tüm padişahların tuğraları sergilenmektedir.”

Başkan Büyükkılıç, bu tür kurslar ile Anadolu kültür ve sanatının öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olduğundan dolayı ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade etti. Büyükkılıç, Osmanlı padişah tuğralarının yapılmasında öncülük eden kurs öğretmenleri Hülya Öztürk ile Meltem Karacagil’in öğrencileri ile birlikte tuğraları nakış ile işlediklerini kaydetti.
Büyükkılıç, nakış ile 35 padişahın tuğrasının yer aldığı bu çalışma ile özel koleksiyon oluşturulduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Osmanlı padişah tuğraları nakışla işlendi

Osmanlı padişah tuğraları nakışla işlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.