28 Ekim 2026
Altın 6499.38
BIST 11165.16
Dolar 49.8313
Euro 55.4421
Sterlin 66.2523
Ankara 16°C

Osmanlıca Kursunu Başarıyla Bitiren Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Osmanlıca Kursunu Başarıyla Bitiren Kursiyerlere Sertifikaları Verildi
Eskişehir’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehber Eğitim Derneği Milli Eğitim’in ortaklaşa organize ettiği “Osmanlıca kursunda” başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Eskişehir’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehber Eğitim Derneği Milli Eğitim’in ortaklaşa organize ettiği “Osmanlıca kursunda” başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. 2 aylık kursun sonunda başarılı olan 300 kursiyer için Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, kurum olarak bu tür kursları çok önemsediklerini söyledi. Gençliğin ecdadın mezar taşlarını dahi okuyamadığından ve anlayamadığından yakınan Dede, "Bundan sonra Osmanlıca Sosyal Bilimler Liseleri’nde zorunlu, diğer liseler de ise seçmeli okutulacak. Bundan çok memnuniyet duyuyoruz. Ecdadımızı ve eserlerini anlayabilmek, anlatmak çok güzel." diye konuştu.

Rehber Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Ali Özata ise 2010 yılından bu yana Milli Eğitimle işbirliği içerisinde yüzlerce insana Osmanlıcayı öğrettiklerini belirterek, "İnsanımızı ve gençliğimizi bin yıllık medeniyetimizle bu vesileyle yeniden buluşturduk." dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da, Türk gençliğinin Osmanlıcaya Çince kadar yabancı olduğunu ve gençlerin dedelerinin yazdıklarını okuyamadıklarını kaydetti. Sakallı, şöyle dedi: "Zengin bir tarih ve kültürel mirasa sahip olan bir millet olarak, ecdadımızın bıraktığı eserleri anlayamayan bir nesil yetişti. Şimdi bunu düzeltmek gerekiyor ve bunun için mücadele verenlere teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Tören sonunda 2 ay süren Osmanlıca kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir