12 Temmuz 2026
Altın 6224.72
BIST 14321.19
Dolar 46.9427
Euro 53.6176
Sterlin 62.5975
Ankara 17°C

ÖSO komutanı Selim İdris Suriye'den kaçtı

ÖSO komutanı Selim İdris Suriye'den kaçtı
Özgür Suriye Ordusu'nun en üst düzey komutanı Selim İdris'in İslamcı militanların baskısı sonucu Suriye'den kaçtığı bildirildi.

Wall Street Journal'a konuşan ABD'li yetkililerin açıklamalarına göre, El Nusra Cephesi ise Irak Şam İslam Devleti gibi grupların oluşturduğu "İslamcı Cephe"nin karargahını ele geçirmesinin ardından İdris önce Suriye'den Türkiye'ye geçti. Buradan da pazar günü bir uçağa binerek Katar'ın başkenti Doha'ya gitti.

İslamcı Cephe'den bir sözcü de İdris'in Suriye'yi terk ederek Türkiye'ye gittiğini doğruladı.

İslamcı Cephe militanları geçtiğimiz cuma günü ABD'den Suriye'ye gönderilen öldürücü olmayan yardım malzemelerinin tutulduğu depoları ele geçirdiklerini açıklamıştı. Depoların Türkiye sınırı yakınlarında Bab el Hava'da bulunduğu ve Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi'ne ait olduğu ifade edilmişti.

Bu gelişme üzerine ABD dün Suriye'ye yardım sevkıyatını durdurduğunu açıklamıştı...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir