19 Aralık 2025
Altın 5984.756
BIST 11341.9
Dolar 42.804
Euro 50.1947
Sterlin 57.2815
Ankara 4°C

Otomotiv Sektörü, Krizin Etkileri Atlattı!!

Otomotiv Sektörü, Krizin Etkileri Atlattı!!
Otomotiv sektöründe geçtiğimiz kriz döneminde yaşanan ciddi daralmaların, 2010 yılının ilk 6 ayında yerini pozitif tabloya bıraktığı bildirildi.
Otomotiv Sektöründe geçtiğimiz kriz döneminde yaşanan ciddi daralmaların, 2010 yılının ilk 6 ayında yerini pozitif tabloya bıraktığı bildirildi. Otomotiv sektörünün önemli isimlerinden Grammer Koltuk Sistemleri AŞ Genel Müdürü Tuna Arıncı, sektörün geleceğinden umutlu olduklarını söyledi.

Otomotiv sektörü olarak geçtiğimiz dönemde yaşanan global ekonomik krizin olumsuz etkilerinin 2010 yılının ilk 6 ayında olumlu yönde değiştiğini söyleyen Arıncı, "Ancak 2010 yılının ilk 6 aylık dönemine bakıldığında ciddi bir kıpırdanma var. Burada tabii ki geçen seneye göre bayilerdeki stokların da minimumlara inmesi, hiç üretim yapılamaması gibi durumları da katarsak, hareketlilik geçen senenin ilk 6 ayına göre özellikle ağır vasıta sektöründe hem iç hem de dış piyasada olumlu gidiyor. Otomotivde ise sene başı beklentileri revize edildi. 950.000 adetlik piyasadan bahsediliyor. Teşviklerin kalktığı da düşünülürse bu veriler son derece olumlu." dedi.

AVRUPA'YA VE KURA DİKKAT!

Otomotiv sektöründe yakalanan ivmenin devam edeceğine inandıklarını ifade eden Arıncı şöyle konuştu: "Önümüzde 2 önemli kriter var. Bir tanesi Avrupa sürpriz yapar mı? İkincisi kurlar bu düzeyde mi gidecek? Özellikle kurlar konusunda devletin tedbirler alması, ana ve yan sanayiyi, ihracat yapanları yani zaten sıkıntıda olan sanayiyi bir nebze rahatlatabilir."

Firmaların krizin etkilerinden daha kolay kurtulabilmeleri için Ar-Ge ve yeni projelere önem vermesi gerektiğine vurgu yapan Arıncı, alternatif Pazar arayışlarının ve yeni pazarların da üreticiye yeni ufuklar açabileceğini belirtti. Grammer olarak Ar-Ge çalışmalarına hız vererek ürün gamını sürekli geliştirdiklerini de dile getiren Arıncı, "Grammer bu anlamda ürün gamını çeşitlendirmeye devam ediyor. Sürücü, traktör ve iş makinesi koltuklarının yanı sıra yolcu koltukları pazarında da son 2 senede ciddi atılımlar yaptı. Almanya'da yaptığı ancak Türkiye' de üretmediği Tren koltukları üretimine başladı. Yine hiç üretmediği askeri gemi koltuğu ve araç koltukları sektöründe ciddi ilerlemeler kaydetti. Hem üretim hem de teslimatlar gerçekleştirildi." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir