1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Otoyol Yağmacılarına Nefes Kesen Operasyon
Otoyol Yağmacılarına Nefes Kesen Operasyon

Otoyol Yağmacılarına Nefes Kesen Operasyon

Otoyollarda lüks araçların, kendilerine polis süsü veren kişiler tarafından soyulması iddiaları üzerine operasyon yapan jandarma, tamamı İran uyruklu 6 kişiyi yakaladı.

A+A-

Otoyollarda lüks araçların, kendilerine polis süsü veren kişiler tarafından soyulması iddiaları üzerine operasyon yapan jandarma, tamamı İran uyruklu 6 kişiyi yakaladı. Edirne'den Türkiye'ye giren özellikle lüks araçları takibe alan zanlılardan ele geçirilen ziynet eşyaları olayın boyutunu ortaya koydu.

Jandarmaya, Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra araçların polis tarafından durdurulduğu ve soygun yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma komutanlığı ekipleri Edirne'den İstanbul'a kadar geniş bir bölgeyi benzer olaylara karşı takibe aldı. Yaklaşık 5 ay süren takibin ardından jandarma ekipleri ilginç bilgilere ulaştı. Zanlıların polis kıyafeti giyerek özellikle yabancı plakalı lüks araçları trafiğin yoğun olmadığı yerlerde durdurdukları ya da dinlenmek için durmuş olan araçların yanına giderek kendilerini polis olarak tanıtıp yağma yaptıkları belirlendi.

Zanlıların kimlik ve adres bilgilerine ulaşan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı timleri, 2 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyon ile tamamı İran vatandaşı 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet otomobil,1 adet polis yeleği ile parçalanmak suretiyle hurda duruma getirilmiş halde 4 adet yüzük, 1 adet haç, 3 adet bileklik, 3 adet bilezik, 11 adet kolye, 12 adet küpe, 10 adet zincir olmak üzere toplam 44 parça muhtelif altın, 10 bin Irak dinarı, 9 adet cep telefonu, 2 adet plaka numarasını gizlemek amacıyla hazırlanmış aparat ele geçirildi.

jANDARMA OPERASYONU KAMERADA

Jandarma ekiplerinin baştan sona kayıt altına aldığı operasyonda otoyollarda araçların nasıl durdurulduğu ve şüphelilerin evlerine yapılan baskınlar yer aldı. Şüphelilerin, lüks araçları sahte kimlik göstererek durdurup bilgi almaya çalışması da görüntülerde yer aldı. Jandarmanın baskın yapılan ardeslerdeki aramaları da kayıtlarda yer aldı.

Operasyonun ardından Bolu'da 1, Tekirdağ'da 5, İstanbul Silivri'de 7 olmak üzere toplam 14 ayrı olayın da aydınlatıldığı belirtildi. Jandarmada ifadeleri alınan şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİHAN

Otoyol yağmacılarına nefes kesen operasyon

Otoyol yağmacılarına nefes kesen operasyon

Otoyol yağmacılarına nefes kesen operasyon

Otoyol yağmacılarına nefes kesen operasyon

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.