17 Aralık 2025
Altın 5946.337
BIST 11286.81
Dolar 42.7202
Euro 50.2395
Sterlin 57.262
Ankara 6°C

Ovit Tüneli Emlak Fiyatlarına Tavan Yaptırdı

Ovit Tüneli Emlak Fiyatlarına Tavan Yaptırdı
Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkiinde yapımı süren, 12 kilometre uzunluğundaki Ovit Tüneli, yapıldığı güzergah üzerindeki emlak fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkiinde yapımı süren, 12 kilometre uzunluğundaki Ovit Tüneli, yapıldığı güzergah üzerindeki emlak fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Temeli Mayıs 2012’de Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından atılan ve 2015 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan Ovit Tüneli, çevresindeki emlak fiyatlarını artırdı. Tünelin tamamlanması ile kar yüzünden yılın altı ayı araç ulaşımına kapalı olan Rize-Erzurum karayolunun yılın 12 ayı araç ulaşımına açılacak olması yatırımcıların bölgeye ilgisini arttırdı. Son aylarda özellikle yabancı yatırımcıların bölgeden emlak almak istemesi emlak fiyatlarının artmasını sağladı. Bitirildiğinde 12 kilometreyi geçen uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun tüneli olacak olan tünel özellikle ulaşım, ticaret ve turizm noktasında bölgeye büyük katkı oluşturacak.

Türkiye Turizm Yöneticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ridos Termal Oteli sahibi Kasım Ekşi, bölgedeki emlak fiyatlarında normalin üzerinde bir artış gözlemlediklerini belirterek, “Tünel inşaatı sonrası ilçemizde arazinin metrekaresi yaklaşık 400 liradan satılıyor. Yol üzerindeki 100 metrekare bir dükkanın fiyatı ise 400 bin lira civarında. Daire fiyatları ise 150 bin lirayı geçiyor. Bu artışa tünel inşaatının başlaması ile birlikte yabancı yatırımcıların bölgeye olan ilgisinin artması neden oldu. Tünel inşaatından önce arazinin metre karesi 100 liradan satılıyordu. Yakın bir tarihte bölgemize Avusturya ve Suudi Arabistan’dan yatırımcılar gelerek özellikle otel yapmak için uygun araziler baktılar. Tünel bölgemize olan turist ilgisini de artırdı. Tünel bitirildiğinde bu bölgeye turist akını başlayabilir.” dedi.
CİHAN

Ovit Tüneli emlak fiyatlarına tavan yaptırdı

Ovit Tüneli emlak fiyatlarına tavan yaptırdı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir