1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ovit-uzungöl Hattı İçin Turizm Planlaması Yapılıyor
Ovit-uzungöl Hattı İçin Turizm Planlaması Yapılıyor

Ovit-uzungöl Hattı İçin Turizm Planlaması Yapılıyor

Rize’nin Ovit ve Trabzon’un Uzungöl yaylaları arasındaki hattı kış turizmi için planlayacak olan "Dört Mevsim Karadeniz" projesi ara toplantısı ilgili tarafların katılımı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) yapıldı.

A+A-

Rize’nin Ovit ve Trabzon’un Uzungöl yaylaları arasındaki hattı kış turizmi için planlayacak olan "Dört Mevsim Karadeniz" projesi ara toplantısı ilgili tarafların katılımı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) yapıldı. TTSO'nun yürüttüğü, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen proje ile Avusturya modelinin bölgeye örneklenmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda saha çalışmalarını sürdüren Avusturya merkezli HIS firması sahiplerinden Nezih İşçi ve Klaus Hillbrand ve Danışman Wolfgang Rappold ilk verileri ara toplantıya katılan heyetle paylaştı.

Hazırlanmakta olan projenin ön taslağı hakkında bilgilendirmede bulunan Nezih İşçi, öngörülen uygun mimari, bungalov ve butik ağırlıklı konaklama tesisleri, Uzungöl'un tepelerini çevreleyen çift merkezli telesiyaj hatları ve aynı anda 10 bin kişinin kayak yapmasına imkan veren pistleri içeren bir proje hazırlamakta olduklarını söyledi. İşçi, önerilecek tesislerin bir zincir otel bağlantılı tesisler olmamasına dikkat ettiklerini vurgulayarak, "Avusturya'da uzun yıllara dayanan deneyimlerimiz sonucunda elde edilen bilgiler ışığında Kaçkarlar- Uzungöl arasını planlıyoruz. Tamamen uluslararası normlar uygulanmaktadır." dedi. İşçi, sadece kış turizmi ve kayak ekseninde bir plan hazırlanmadığını, tesislerin ve kurgulanan sistemin aynı zamanda yaz -mevsimi başta olmak üzere diğer zamanlarda da hizmet verebilecek bir yapı oluşturduklarını söyledi. Özellikle dede, torun, baba, anne çocuklar tüm aile bireylerine hitap eden tatil ve dinlenme yeri öncelikleri olduğunu vurguladı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, ara toplantıda katılımcıların yaptığı katkılar ile projenin geliştirileceğini söyledi. Makro plandan sonra alt detaylara geçileceğini vurgulayan Hacısalihoğlu, bu nedenle herkesin düşünce, görüş ve eleştirilerini açıklıkla yapması gerektiğini kaydetti.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da ön projeyi beğendiğini kaydederek, bazı önerilerde de bulundu. Ovit ve Uzungöl arasında planlanan kış turizmi projesinin ileri safhasında dünya olimpiyatlarının yapılmasına müsait olması gerektiğini vurgulayan Kaldırım, Ovit ve Uzungöl arasında etaplar halinde çalışılarak alanın tümünün planlanması gerektiğinin altını çizdi. Kaldırım, projenin adını duyan birçok yatırımcının şimdiden heyecanlandığını söyledi.

Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün'de sadece Uzungöl’ü çevreleyen yayla ve mezralarda 821 evin boş olduğunu belirterek, proje kapsamında restore edilerek turizme kazandırılmasını istedi.

Trabzon Turizm ve Kültür İl Müdürü İsmail Kansız ise planla hareketlendirilecek olan bölge turizminin bir kırsal kalkınma modelini içselleştirmesi gerektiğini savundu. Kansız, bir cam oluşturulmamasını, yörede tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin turizmi destekler ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir dönüşüme öncelik sağlanması uyarısında bulundu.

CİHAN

Ovit-Uzungöl hattı için turizm planlaması yapılıyor

Ovit-Uzungöl hattı için turizm planlaması yapılıyor

Ovit-Uzungöl hattı için turizm planlaması yapılıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.