Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 12°C

Özbekistan’da Camiler Dolup Taştı

Özbekistan’da Camiler Dolup Taştı
Ramazan Bayramı’nın bugün kutlandığı Özbekistan’da yüz binler bayram namazı için camilere akın etti. Başta başkent Taşkent’te olmak üzere ülke genelin...

Ramazan Bayramı’nın bugün kutlandığı Özbekistan’da yüz binler bayram namazı için camilere akın etti. Başta başkent Taşkent’te olmak üzere ülke genelindeki camiler yediden yetmişe insanlarla dolup taştı.

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkarak camilerin yolunu tutan Özbekler, camilerde yer kalmayınca namaz için etraftaki park ve yolları mesken tuttu. Taşkent’te insanlarla dolup taşan camilerde biri de Hast İmam Camii oldu. Bayram namazını bir kez daha eda etmek için gelenler din, dil ve renk ayırımı yapmadan caminin yanı başındaki meydanda omuz omuza vererek saf tuttu.

Namaz öncesinde bayram vaazı veren Özbekistan Müftü Yardımcısı Şeyh Abdulaziz Mansur ise müminleri her türlü kin, nefret, husumeti ve dargınlıkları bir kenara bırakarak birlik ve berberlik içinde olmaya çağırdı. Her Ramazan ayı ve bayramına kavuşmanın bir nimet olduğunu dile getiren ve Şeyh Mansur, dünyanın dört bir yanında sıkıntı ve zorluklarla mücadele eden insanların unutulmamasını ve onlar için de dua edilmesini istedi.

Daha sonra cami etrafındaki açık alanı dolduran insanlar, müftü yardımcısı Şeyh Mansur imamlığında bayram namazını eda etti.

Namazdan sonra tekbirler ve salavatler getirildi, okunan Kur'an-ı Kerim dinlendi ve eller açılıp toplu dua yapıldı. Alanı dolduran insanlar evlerine gitmenden önce alanda kucaklaşarak bayramlaştı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’a konuşan kent sakinleri ise daha nice Ramazan bayramlarına kavuşma temennisinde bulundu; bayramın hayırlara vesile olmasını diledi ve başta Türkiye olmak üzere diğer Müslüman halklarının bayramlarını kutladı.

Bu arada cami etrafı ise adeta panayır alanına dönüştü.Cami çevresinde tezgah açan seyyar satıcılar kısa süreliğine de olsa bereketli bir satış yaptı. Çocuklarına hediyelik bir şeyler alan halk ise ailesiyle bayramlaşmak üzere evlerinin yolunu tuttu.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir