1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Özel Güvenliklerin Sendikalaşması' Toplantısı Yapıldı
Özel Güvenliklerin Sendikalaşması Toplantısı Yapıldı

'Özel Güvenliklerin Sendikalaşması' Toplantısı Yapıldı

Güvenlik-İş Sendikası tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde özel güvenlikçilere yönelik 'Özel güvenliklerin sendikalaşması' üzerine toplantı yapıldı.

A+A-

Güvenlik-İş Sendikası tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde özel güvenlikçilere yönelik 'Özel güvenliklerin sendikalaşması' üzerine toplantı yapıldı.

    Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu (TÖGF) Üyesi ve Dernek Malatya Başkanı Şefik Candemir, Güvenlik-İş Sendikası Başkan Yardımcısı Mustafa Sertaş’ın katılımıyla Tatvan’da bir kafenin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda güvenlikçilerin sorunları ve çözüm öneri üzerine konuşuldu.

    Toplantıda Bitlis’te ki güvenlikçiler adına konuşan Öziş-Sen Bitlis temsilcisi Ramazan Kan, güvenlikçilerin sorunlarını dile getirdi. Üniversitelerden ve statlardan özel güvenlik görevlilerinin çekileceğinin gündeme gelmesinin güvenlikçiler arasında endişe oluşturduğuna dikkat çeken Ramazan Kan, özel güvenlikçilerin üniversite ve statlardan çekilmesinin on binlerce özel güvenlik görevlisinin işsizle ordusuna katılıp açlık ve sefalete mahkum edileceği anlamına geldiğini belirtti.

    Örgütlenmenin en az olduğu sektörlerin başında özel güvenlik görevlilerinin geldiğine vurgu yapan Kan, “Birçok kamu kurumu tasarruf adı altında yıllardır çalışan özel güvenlik görevlilerini işten çıkardılar. Yüzlerce özel güvenliği işsiz ve aşsız bıraktı. Birçok belediye özel güvenlik elemanını işten çıkartırken birçoğu da maaşlarını düşürdü. Yine hastaneler maaşları ciddi manada düşürdü. Bu gün ise üniversitelerde çalışan binlerce özel güvenlik görevlisi işten atılmayla karşı karşıyadır. Bütün bunlar olurken bir yandan da yalan haberlerle özel güvenlik görevlilerinin maaşlarının artacağı yalanı kamuoyuna pompalanıyor. Örgütsüz mücadelenin neler getirdiği hepimizin malumudur." dedi.

    Ramazan Kan, "Geçmişte yaşanan bir tekel işçileri olayı vardı artık onu hatırlayıp onların mücadelesinin yolundan gitme zamanıdır. Eğer bizler haksızlığa karşı susarsak en büyük hatayı yapmış oluruz. Çünkü haksızlık karşısında susan şeytandır hadisini unutmamak gerek. Bizlerin harekete geçme zamanı geldi. Bütün arkadaşlarımızı sendikamız çatısı altında toplanarak bu haklı davamızda mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu konuyla alakalı gerekli inceleme çalışmaları yapıldıktan sonra sendikamız tarafından kamuoyu bilgilendirilecek ve hak mücadelesinde eylemlerimiz başlayacaktır. Bu mücadelemiz hep birlikte yapacağımız bir mücadeledir. İşten çıkarılmalara dur demek için artık birlik olma zamanı geldi. Özel güvenlik görevlilerini işsiz bırakacaklara şunu ifade etmek isteriz ki bizler bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Umarız tamamen yanlış ve haksız olan bu düşüncelerinizden arınırsınız.” şeklinde konuştu.

    Toplantı, yapılan karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.