1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Özgecan Aslan davasında karar
Özgecan Aslan davasında karar

Özgecan Aslan davasında karar

Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili davada, üç sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

A+A-

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşi bir şekilde öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşmasında karar çıktı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, sanıkların veÖzgecan Aslan ailesinin avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çeşitli kentlerin barolarına kayıtlı avukatlar ile aile adına amca Yaşasın Aslan hazır bulundu.

"CEZADAN ÖTE BİR CEZA BEKLİYORUZ"

Duruşmada Özgecan Aslan ailesinin avukatı Sevim Küçük, sanıklara cezai indirim uygulanmamasını istedi. Davayı ilk günden beri aile adına takip eden amca Yaşasın Aslan, tüm dünyaya örnek olacak bir karar verilmesini isteyerek, “Tarihe not düşülecek, cezalardan öte bir ceza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

SANIKLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI
Duruşmada ek savunma yapan sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe birbirlerini suçladı.

Suçlamaları reddeden Ahmet Suphi Altındöken, "10 aydır ne yaşadığımı bir ben, bir Allah bilir, pişmanlığımı daha nasıl ifade edeyim" diye konuştu. Kendisinin de kızı olduğunu vurgulayan Fatih Gökçe de, "Araçta Özgecan'dan bir ses duymadım. Bindiğimde Suphi'nin eli, yüzü kan içindeydi, kaçmak istedim. Eğer Özgecan orada yaşıyor olsaydı, şimdi burada olurdu. Ölmesine izin vermezdim" dedi.

Olayla ilgisinin olmadığını öne süren baba Necmettin Altındöken ise "Benim için en büyük ceza oğlumun burada olması, onun bu suça karışması. Fatih de benim oğlum gibiydi, hep bize gelirdi. Ne diyeyim ki" dedi.

ÜÇ SANIĞA DA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Hakim Ercan Kumhak başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken için "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapis cezası verdi.
Heyet, Fatih Gökçe için de "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 24 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, baba Altındöken'i de "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İNDİRİM YOK
Heyet ayrıca, her üç sanık için de takdiri indirim sebeplerinin uygulanmamasına, tutuklu bulundukları sürenin de göz önüne alınmamasına karar verdi.

DURUŞMA SALONUNDA ALKIŞ SESLERİ
Kararın ardından, salondaki avukatlar alkışla destek verdi.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE KARAR
Öte yandan, mahkemenin karar verdiği günün Özgecan'ın anne ve babasının evlilik yıldönümleri olduğu öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.