Altın 5707.092
BIST 10640.86
Dolar 42.2394
Euro 49.028
Sterlin 55.5326
Ankara 5°C

Özgür Moro'nun İlk Hediyesi Anadolu'dan

Özgür Moro'nun İlk Hediyesi Anadolu'dan
Henüz birkaç hafta önce Filipinler Devleti ile anlaşarak Özerk Moro Yönetimi'ni kuran Moro halkının ilk hediyesi Anadolu'dangeldi.

Henüz birkaç hafta önce Filipinler Devleti ile anlaşarak Özerk Moro Yönetimi'ni kuran Moro halkının ilk hediyesi Anadolu'dan
geldi. Kurban Bayramı vesilesi ile bölgeye giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri 12 binden fazla insana ulaşarak hayırsever Anadolu halkının kurbanlarını kesti ve muhtaçlara dağıttı.

Cansuyu Derneği'nin Moro Yardımları Koordinatörü Mustafa Gökhan Kahraman, ümmet olabilme bilinci ile yola çıktıkları Kurban
çalışmasında Moro'daki Müslümanlarla bayramlaşma imkanı bulduklarını ifade ederek; "16 ayrı bölgede vatandaşlarımızın vekaletlerini
verdikleri kurbanları tek tek kestik ve bunları ayrı ayrı kayda aldık. 12 bin 500 kişiye bu yardımlar ulaştı ancak amacımız sadece kurban eti dağıtmak değil. Biz buraya Moro'daki kardeşlerimizle kucaklaşmaya, bayramlaşmaya ve omuz omuza olduğumuzu net bir şekilde ortaya koymak için geldik. İnşallah önümüzdeki süreçte de Moro halkının kalkınması noktasında her türlü imkanı değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

MORO HALKI TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİR

Yıllardır Filipinler ile mücadele ettikten sonra barışa ulaşmayı başaran Moro İslami Kurtuluş Cephesi Genel Başkan Vekili Alim Ali Süleyman da, Cansuyu derneği başta olmak üzere bütün Türkiye'ye ve hayırsever vatandaşlara teşekkürlerini iletti.
Türkiye'yi Osmanlı'dan itibaren bildiklerini ifade eden Ali Süleyman; "Türkiye yeniden güçleniyor ve eli yeniden bize ulaşıyor. Bu ele katkı sağlayan ve Moro'daki muhtaçlara yardım eden herkese müteşekkiriz." şeklinde konuştu. CİHAN

Özgür Moro'nun ilk hediyesi Anadolu'dan

Özgür Moro'nun ilk hediyesi Anadolu'dan

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir