1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özkök, Sarıgül’e Bahçıvanlık Sertifikası Verdi!
Özkök, Sarıgül’e Bahçıvanlık Sertifikası Verdi!

Özkök, Sarıgül’e Bahçıvanlık Sertifikası Verdi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 'bahçıvanlık' kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarına kavuştu.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 'bahçıvanlık' kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarına kavuştu. Kursiyerlerden Ertuğrul Özkök’e sertifikasını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül’ün vermesi, törende espri konusu oldu.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin’in yanı sıra bürokratlar, konuk belediye başkanları ve kursiyerler katıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Vekili Ali Gökşin, 10. gerçekleştirilen kurslarda bu yıl 62 farklı meslek grubundan toplam 584 kişinin sertifika aldığını açıkladı. Gökşin, “10 yılda toplam 4123 kişiye sertifika verdik. Bu yıl kurslarımıza 17- 80 yaş arasında, öğrenciden emekliye, mühendisten arkeologa, teknisyenden eczacıya, ilkokuldan doktora mezununa kadar herkes katıldı. Kursiyerler gerek hobi olarak evlerinin bahçelerinde gerekse iş yerlerinin bahçelerinde yapacakları bitki yetiştiriciliği ile Başkentimizin yeşillenmesine katkıda bulunacaklar.” dedi.

ÇEVRE BİLİNCİ HEDEFİ

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül de kurslarda, Ankaralıların gönlünde yaşayan yeşil ve çiçek sevgisini daha bilinçli temellere dayandırmayı, daha yaşanabilir bir Başkent için çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Kursiyerlerden Mehmet Doğan, oyma ve kesme tekniğiyle yapılan üç boyutlu geleneksel el sanatı 'naht' tarzında Fatih Sultan Mehmet’in tuğrasını yaptığı tabloyu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e verilmek üzere, Başkan Vekili Ali Gökşin’e takdim etti.

ÖZKÖK’E SARIGÜL’DEN SERTİFİKA

Kursiyerlerden Ertuğrul Özkök’e sertifikasını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül’ün vermesi, törende espri konusu oldu.
Çevreye duyarlı vatandaşların, yaş farkı gözetmeksizin katıldıkları bahçıvanlık kurslarında öğrendiklerini, kendi yaşadıkları her ortamda uygulayacaklarını belirten Mustafa Sarıgül, Ertuğrul Özkök adlı kursiyerin sertifikasını verirken, “İki ünlü isim benzerliğinin aynı anda çakışması, bu güzel törene ilginç ve hoş bir an yaşattı.” dedi.

“ANKARA ÖRNEK HALE GELMİŞ”

Bahçıvanlık kursu sertifika törenine konuk olan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, dünyada 20’nin üzerinde başkent gezdiğini, Ankara’nın yaptığı park ve yeşil alanlarla dünya başkentlerine örnek hale geldiğini belirterek, “Başkan Melih Gökçek’in vizyonuyla, performansıyla Büyükşehir Belediyesi çok başarılı çalışmalara imza atıyor.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından sertifikalarını, birer çam fidanı ve eğitim CD’leriyle kursiyerlere tek tek veren Başkan Vekili Gökşin ve bürokratlar, kursiyerlerle toplu fotoğraf çektirdi. CİHAN

Özkök, Sarıgül’e bahçıvanlık sertifikası verdi

Özkök, Sarıgül’e bahçıvanlık sertifikası verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.