1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Pakistan’ın FETÖ’ye karşı tavrı örnek olmalı!'
Pakistan’ın FETÖ’ye karşı tavrı örnek olmalı!

'Pakistan’ın FETÖ’ye karşı tavrı örnek olmalı!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ artık Pakistan’da da barınamayacaktır. Pakistan hükümetine teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tarafından başbakanlık binasında resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Şerif baş başa ve heyetler arası görüşmede ikili ekonomik ilişkiler, başta terörle mücadele olmak üzere bölgesel meseleleri ele aldı. İki lider daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Şerif'e "Aziz kardeşim" diye hitap ederek şunları söyledi:

"Pakistan, İslam dünyası için önemli bir ülke olmuştur"
KARA GÜN DOSTU: Türkiye ve Pakistan en zor zamanlarda hep birbirlerinin yanında olmuştur. Tıpkı İstiklal Harbi'mizde olduğu gibi. 15 Temmuz akabinde de milletimizin kara gün dostu olduğunu Pakistan açık ve net göstermiştir. Gerek Sayın Cumhurbaşkanı kardeşim Memnun Hüseyin, gerek değerli kardeşim Navaz Şerif, kardeşleri Şahbaz, hep birlikte bizleri aramak suretiyle hüzünlerini ifade etmişlerdir. Parlamentonun her iki kanadı aldıkları destek kararları, ülkemize gerçekleştirdikleri destek ziyaretleri bize güç vermiştir. Pakistan'ın bu duruşunu ve samimiyetini asla unutmayacağız. Pakistan yönetiminin gösterdiği dayanışmaya çok çok teşekkür ediyorum.

DOSTLARIMIZI UYARIYORUZ: Darbe girişiminin arkasında FETÖ ve onun Pensilvanya'daki başının bulunduğu artık kesinlik kazanmıştır. Yıllardır hizmet, eğitim, diyalog gibi en masum kavramları kullanan bu yapının hedeflerine ulaşmak için kan dökmek dahil her türlü yola başvurabileceğini 15 Temmuz'da maalesef acı bir şekilde gördük. Tüm dostlarımızı, kardeş toplumları bu örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. Bu şer şebekesinin, katiller sürüsünün adalet önünde hesap vermeleri ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları konusunda gerekenleri yapıyoruz. Pakistan'ın da güvenliğine ve kamu düzenine karşı tehdit oluşturan bu terör örgütünün bertaraf edilmesi konusunda Pakistan yönetimi işbirliği göstermiş, gereken önlemleri almıştır.

"FETÖ artık Pakistan'da barınamayacak"
DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI!..
Şimdi ise örgütle bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmelerini istemiştir. Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan'da da barınamayacaktır. Bu kararlı tavrından dolayı Pakistan hükümetine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum.

PAKİSTANLI YAZARLARA TEPKİ: Ülkemizdeki FETÖ kalıntılarıyla kararlı bir mücadele içindeyiz. Bugünkü (dünkü) Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının 'masum' ifadeleri pek de kabullenecek ifadeler değildir. Çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar. Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı ile bizim Maarif Vakfı'nın müşterek çalışmalarıyla buradaki tüm öğrenciler en ideal şekilde ele alınarak yine yetiştirileceklerdir.

YANINIZDAYIZ: Pakistan da Türkiye gibi teröre çok büyük bedeller ödemiş bir ülke. Hala da ödemeye devam ediyoruz. Şu anda bizler FETÖ, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleriyle yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı bizler yalnız bırakmacağız.

KEŞMİR SORUNU: Keşmirli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar ve kontrol hattında gerilim göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Kontrol hattındaki gerilimi ve can kayıplarını endişeyle izliyoruz. Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yoluyla, ilgili BM kararları çerçevesinde, Keşmir halkının talepleri dikkate alınarak bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Erdoğan, Şerif'in onuruna verdiği yemeğin ardından dün akşam Özbekistan'a geçti.

"ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİ BELİRLEYİCİ"
Pakistan Başbakanı Şerif ise "İkinci evinize hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Türk halkının demokrasiye karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin karşısında durması bizi etkilemiştir. Sayın Erdoğan'ın da bu sürece liderlik yapmış olması belirleyici olmuştur. Türk halkının mücadelesi örnek alınmalı. Türkiye, Erdoğan'ın karizmatik ve vizyoner liderliğinde ilerlemeye devam edecektir." SABAH

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.