22 Ağustos 2026
Altın 7106.55
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.4412
Ankara 20°C

Pamuğu Bırakan Muğla Nar Üretimini Dokuza Katladı

Pamuğu Bırakan Muğla Nar Üretimini Dokuza Katladı
Pamuk yetiştiriciliğinin hızla terk edildiği Muğla'da nar üretimi dört yılda dokuz kat arttı. Dört yıl önce 600 dekarda bin 310 ton olan üretim, bugün 24 bin 100 dekar alana yayılarak 12 bin tona ulaştı. Muğla İl Tarım M

Muğla İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, geçen yıl üretilen 10 bin 974 ton narın bin 456 tonunun Rusya ile çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç edilerek 728 bin Avro döviz sağlandığını açıkladı. İl genelinde 348 bin adet yetişkin nar ağacı bulunduğunu belirten yetkililer, genç ağaçların da ürün vermeye başlamasıyla sayının önümüzdeki iki yıl içinde ikiye katlanacağını ifade etti.

Vali Ahmet Altıparmak ise Ege Bölgesi'nin sebze ve meyve ambarı durumundaki Muğla'nın nar üretimi ve ihracatındaki artışın, yöre ve ülke ekonomisine de olumlu yansıdığını vurguladı. Dalaman ilçesine bağlı Kapıkargın köyünde nar yetiştiren Mustafa Çakıroğlu da pamuk para etmeyince tarlalarına nar ektiklerini anlattı. Köy Muhtarı Memiş Altın ise pamuğun masrafı fazla olduğu için nar üretimi yaptıklarını belirterek, "İhracat imkanı ve fiyatı iyi olduğundan dolayı nar yetiştriyoruz." dedi. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir