Altın 5455.829
BIST 10660.09
Dolar 42.3404
Euro 49.1365
Sterlin 55.7525
Ankara 1°C

Patlama Sonrası İran Sevkıyatı Kesilince Gazprom Açığı Kapattı!!

Patlama Sonrası İran Sevkıyatı Kesilince Gazprom Açığı Kapattı!!
İran'dan Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının yapıldığı boru hattında yaşanan patlamanın ardından doğalgaz sevkıyatı durdu.
İran'dan Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının yapıldığı boru hattında yaşanan patlamanın ardından doğalgaz sevkıyatı durdu. Botaş, Gazprom'dan hasarın tamamen giderileceği zamana dek Mavi Akım hattından Rus doğalgaz sevkıyatının artırılmasını istedi. Daha önceki taleplere de olumlu karşılık veren Gazprom yarından itibaren Türkiye sevkıyatını 14 milyon metreküpten 22 milyon metreküpe çıkaracak.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, "Türk tarafının isteği uyarınca Türkiye'ye olan gaz sevkiyatını günlük 14 milyon metreküpten 22 milyon metreküpe çıkardı. Botaş'ın 22 Temmuz 2010 tarihinde (yarın) alacağı gaz miktarı 32 milyon metreküpe ulaşacak." bilgisi yer aldı.

Botaş bundan önce de günlük azami yükümlülüğün üzerinde gaz tedariki talebinde bulunmuş, Gazprom da teknik şartlar elverdiği ölçüde Türk tarafının bu isteklerine her zaman yanıt vererek, tedarik edilen doğalgaz hacmini artırma yoluna gitmişti. Gazprom açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Türkiye son yıllarda Rus doğalgazının ikinci büyük alıcısı durumunda. Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz sevki 20 yıl kadar önce başlamış, 2009 yılında Türkiye'ye 19.98 milyar metreküp doğalgaz ihraç edilmiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir