06 Kasım 2026
Altın 6524.93
BIST 11333.27
Dolar 50.1497
Euro 56.1003
Sterlin 67.007
Ankara 8°C

Pedalları Hes'lere Tepki İçin Çeviriyorlar

Pedalları Hes'lere Tepki İçin Çeviriyorlar
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yapımı süren Hidroelektrik Santrali (HES) projelerine karşı dikkat çekmek için Samsun-Hopa arasında bisiklet turu gerçekleştiren Çorlu Bisiklet Topluluğu üyeleri, Giresun'da çevreciler tarafından karşılandı. Atağark'da Dereleri

Atağark'da Derelerin Kardeşliği Platformu üyeleri tarafından karşılanan Çorlu Bisiklet Topluluğu'na üye üç bisikletçi, Giresun'da bir süre mola verdi. Topluluk üyesi Aykut Müsget, etkinliğin HES'lere karşı tepkilerini göstermek ve çevre sorunlarını beraberinde getirmesi nedeniyle konuya dikkat çekmek istedikleri için gerçekleştirdiklerini belirtti. Müsget, HES'lere karşı olduklarını ve projelerin iptal edilene kadar pedallarını döndürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ali Dursun ise HES'lere karşı mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. Dursun, Doğu Karadeniz halkının, HES'lerin çevreye verdiği zararlara karşı duyarlı ve bilinçli olmalarını, bu konudaki yalan sözlere kanmamalarını istedi. Dursun, HES'lerin yapımının durdurulması için 80 davadan 35'inde yürütmenin durdurulduğunu, yeni davaların açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Dursun, HES'lere karşı kendilerine destek veren Çorlu Bisiklet Topluluğu üyelerine teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir