Miltaş Kulübü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Anadolu Sigorta Tenis Turnuvası'nı finalde Portekizli rakibi Magali De Lattre'yi geçen milli tenisçimiz Pemra Özgen kazandı. Final maçında ilk seti 6-2 kazanan Özgen, ikinci sette 5-0 ilerideyken rakibinin çekilmesiyle mutlu sona ulaştı.
İlk üç oyununda servis kırılan mücadelede ilk setin altıncı oyunundan sonra rakibine şans vermeyen Pemra Özgen, bu seti 6-2'yle önde bitirdi. Set sonrası sağlık molası kullanan Portekizli raket, tedavi olduktan sonra sahaya geri döndü. İkinci sete de servis kırarak başlayan Pemra Özgen, üst üste beş oyun alarak 5-0 öne geçti. Pemra, altıncı oyunda servis atmaya hazırlanırken rakibi sakatlığı nedeniyle oyundan çekilince maçın galibi oldu.
ÇİFTLER ŞAMPİYONU ERAYDIN-SHINIKOVA
Geçtiğimiz haftada Gaziantep'teki Cemil Alevli Kupası'nda da ilk sırayı Özgen, böylelikle bu sezonki ikinci ITF birinciliğine ulaştı.
Miltaş'ta çiftler şampiyonluğunu ise, 2 numaralı seribaşı Umman'dan Fatma El Nabhani ve Portekizli Magali De Lattre'yi 3-6, 6-3, 10/4 ile yenen Başak Eraydın ve Bulgar Isabella Shinikova ikilisi kazandı.
