1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pervin Buldan: Faili Meçhullerin Açığa Çıkması Sürece Katkı Sağlayacaktır (Özel)
Pervin Buldan: Faili Meçhullerin Açığa Çıkması Sürece Katkı Sağlayacaktır (Özel)

Pervin Buldan: Faili Meçhullerin Açığa Çıkması Sürece Katkı Sağlayacaktır (Özel)

Sakarya ve Bolu’da 1994 yılında ölü olarak bulunan Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım, ölümlerinin 19.

A+A-

Sakarya ve Bolu’da 1994 yılında ölü olarak bulunan Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım, ölümlerinin 19. yılında Avcılar Mezarlığı'nda anıldı. Savaş Buldan’ın eşi olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Bu cinayetlerin açığa çıkması barış sürecine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Avcılar Mezarlığında düzenlenen anma törenine Savaş Buldan'ın eşi BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Hasip Kaplan ile bazı partililer katıldı. Pervin Buldan, her yıl anma yaptıklarını ve sürekli olarak faili meçhullerin açığa çıkarılmasını istediklerini söyledi. Buldan, “Eşimin ve 2 arkadaşının 19. ölüm yıl dönümleri bitti. 20 yıldır verilen hak ve hukuk mücadelesinde ne yazık ki Türkiye’de çok fazla bir yol kat edemedik. Bu 3 insanla birlikte aslında Türkiye’de binlerce faili meçhul cinayetin olduğunu biliyoruz. Kayıpların ve yargısız infazların yaşandığını biliyoruz. Ama her şeye rağmen bu sorunların bu cinayetleri işleyenlerin bir gün hesap vermesi gerektiğini de ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de barış sürecinden bahsediliyorsa bunun bir parçasının da faili meçhul cinayetler olması gerektiğini kaydeden Buldan, “Bu cinayetlerin açığa çıkması barış sürecine katkı sağlayacaktır. Belki bu süreç faili meçhullerin aydınlatılmasıyla başlayabilir. Bu konuda hükumetin adım atması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Pervin Buldan: Faili meçhullerin açığa çıkması sürece katkı sağlayacaktır (Özel)

Pervin Buldan: Faili meçhullerin açığa çıkması sürece katkı sağlayacaktır (Özel)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.