21 Ağustos 2026
Altın 7130.27
BIST 14514.82
Dolar 48.0422
Euro 56.1703
Sterlin 65.5743
Ankara 34°C

Pir Sultan Derneği Üyeleri, Tekel İşçilerine Açlık Grevi İle Destek Oluyor

Pir Sultan Derneği Üyeleri, Tekel İşçilerine Açlık Grevi İle Destek Oluyor
Erzincan'da Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi'nin aldığı kararla, dernek üyesi 20 kişi, Tekel işçilerine destek amacıyla açlık grevine başladı. Dernek üyeleri, 60 ilde Tekel işçilerine bir günlük açlık grevi ile destek oluyor. Aralarında, Hacı Be

Aralarında, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Eğitim-Sen gibi sendika ve derneklerin de destek verdiği açlık grevi, bugün sabah saat 07.00'de başladı. 20 kişiden oluşan dernek üyeleri, açlık grevini yarın sabah saat 07.00'ye kadar devam ettirecek.

Pir Sultan Abdal Derneği binasında başlayan açlık grevi hakkında bilgi veren derneğin Erzincan Şube Başkanı Ali Kaya, "Tekel işçilerinin haksızlığa uğradığına inanarak onların bu haklı direnişine destek vermek amacıyla biz de bir günlük açlık grevine gidiyoruz. Tarihin her döneminde haksızlıklara karşı çıkan, ezilen ve mazlumların yanında serini ortaya koyan, imam Hüseyin'in yolu gereği biz de Tekel işçilerinin bu haklı direnişinin yanında yer alıyoruz." açıklamasında bulundu. Eylemlerini oturarak ve saz çalarak sürdüren 20 eylemci, dernek binasında sabahlayacak.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir