08 Nisan 2026
Altın 6495.18
BIST 12433.5
Dolar 44.3489
Euro 51.3612
Sterlin 59.3752
Ankara 9°C

'piri Reis'ten Kâtip Çelebi'ye Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı' Harita Sergisi Kahramanmaraş'ta

'piri Reis'ten Kâtip Çelebi'ye Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı' Harita Sergisi Kahramanmaraş'ta
Kahramanmaraş'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 'Piri Reis'ten Kâtip Çelebi'ye Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı' isimli harita sergisi açıldı. Sergide, 52 harita bulunuyor. Necip Fazıl Kısak

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışını Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır gerçekleştirdi. Sergi hakkında katılımcılara bilgi veren İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 52 adet haritanın sergilendiğini belirtti.

Kâtip Çelebi'nin 17'inci yüzyılda yaşamış, coğrafya ve tarih alanında önemli yapıtlara imza atmış bir Osmanlı bilgini olduğunu kaydeden Küçükdağlı, "UNESCO 2007 yılında Kâtip Çelebi'nin 400'üncü doğum yılı nedeniyle kutlamalar tertiplemiştir. Bakanlığımız da 2009 yılında başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerde bu haritaları vatandaşlarla buluşturmuştur. '' dedi. Küçükdağlı'nın sergiyle ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından katılımcılar haritaları dikkatle inceledi.

Öte yandan, 15 Haziran'a kadar açık kalacak olan sergiye, vatandaşlar da davet edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir