12 Aralık 2025
Altın 5879.776
BIST 11311.31
Dolar 42.6927
Euro 50.1342
Sterlin 57.0508
Ankara 5°C

Piyasalar hızlı toparlandı..

Piyasalar hızlı toparlandı..
Yurtiçi piyasalarda, geçen haftaki kayıplar hızlı bir şekilde telafi ediliyor..

İstanbul merkezli operasyon ve sonrasında yaşanan gelişmelerle TL varlıklarında görülen negatif seyir, hafta sonunda gelen haber ve açıklamaların gerginliği azaltabileceğine yönelik beklentiler ve tepki alımlarıyla pozitife döndü.

Geçen hafta cuma günü BIST 100 endeksinin gördüğü en düşük 61.150 puan seviyesinden verdiği tepki ve hafta sonu yapılan açıklamaların siyasi ve ekonomik tedirginlikleri azaltmasının ardından endeksin yükselişi yüzde 5'i aştı. Güne alıcılı başlayan endeks bu dakikalarda cuma günü kapanışına göre yüzde 5,20 yükselişle 67.200 puan seviyelerinde bulunuyor.

Dolar/TL paritesi de bankalararası piyasada yaklaşık yüzde 1 oranında düşüş kaydederken, avro/TL paritesinin değer kaybı yüzde 0,70 seviyelerinde bulunuyor. Cuma günü 2,1770 ile tarihinin en yüksek seviye rekorunu kıran dolar/TL paritesi bu dakikalarda 2,1300 seviyelerinde dengeli seyrederken, 3 seviyesinin üzerini test eden avro/TL paritesi 2,9400’ün altında işlem görüyor. Merkez Bankası bugün saat 16.30'da en az 600 milyon dolar tutarında döviz satım ihalesi açacak..

Faiz tarafında ise yüzde 3'ün üzerini test eden ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin tekrar yüzde 2,98'e gerilemesi ve yurtiçinde negatif havanın şimdilik dağılması ile gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 10,25 seviyesinden yüzde 10,16'ya, 10 yıllık tahvilin bileşik faizi de yüzde 10,61'den yüzde 10,36'ya geriledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir