1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Piyasalara ABD darbesi!
Piyasalara ABD darbesi!

Piyasalara ABD darbesi!

Borsada kayıp yüzde 3'ü aştı. Dolar 1.96 TL'ye yaklaştı! Altında kayıp yüzde 2'yi geçti..

A+A-

ABD’de Haziran ayı istihdam rakamları beklentinin üstünde 195 bin olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı ise yüzde 7.6 olarak gerçekleşti. Özellikle istihdam sayısının 165 bin beklenmesi kısa vadede piyasalarda hareketliliğe yol açtı. İstihdam oranının beklentilerin üstünde çıkması Fed'in tahvil alım programı avaşlatma senaryosunun gerçekleşeceği yönünde algılandı. ABD tahvil faizleri yüzde 2,70'e kadar çıkarak Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gösterge gelişmekte olan ülkelerden para çıkacağı algılarını kuvvetlendirince Türkiye'de de borsada sert hareketler oldu. Dolar yükseldi.

BORSA YÜZDE 2 DÜŞTÜ; DOLAR REKORA YAKLAŞTI!

Borsa yüzde 2'nin üzerinde kayıp yaşayarak 74 bin sınırının altına geriledi ve şu dakikalarda 73 bin 722 puandan seyrediyor. ABD verileri açıklanmadan önce Merkez Bankası'nın 250 milyon dolarlık döviz satım ihalesi ile müdahale ettiği dolardaki yükseliş 1.9580 TL'yi buldu.

ALTINDA YÜZDE 2'Yİ AŞKIN KAYIP

ABD istihdam verilerinin beklenenden iyi çıkması altında da büyük kayıplara yol açtı. Veri açıklanırken 1240 dolardan işlem gören altının onsu yüzde 2 düşüşle 1220'ye geriledi. ABD'de olumlu istihdam verisinin ABD 10 yıllık tahvil faizlerini yüzde 2,67 ile 23 ayın zirvesine çıkarması altının düşüşünde etkili oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.