11 Mart 2026
Altın 7366.85
BIST 12433.5
Dolar 44.0771
Euro 51.3283
Sterlin 58.9965
Ankara -2°C

Piyasalarda dev coşku

Piyasalarda dev coşku
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s cuma akşamı Türkiye`nin notunu pas geçerken dolar/TL haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Kur sabah saatlerinde 2.98 seviyesinden işlem görüyor. Borsada ise yükseliş yüzde 2`ye yaklaştı.

Piyasalar yeni haftaya ABD tarımdışı istihdam verisi rüzgarıyla başladı. Temmuz ayı istihdam verisi tahminlerin çok üzerinde gelirken, dolar Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte kazançlarını genişletti.

Ancak geçen haftayı dolar karşısında 3.01'in üzerinde tamamlayan TL, Moody's'in cuma akşamı Türkiye'nin kredi notunda bir değişikliğe gitmemesinin ardından haftanın ilk gününe 2.99'un altında başladı. Dolar/TL saat 09:11 itibariyle 2.9874 seviyesinden işlem görüyor. 

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise aynı saatlerde yüzde 1.74 yükselişle 77.388 puandan işlemde..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir