17 Aralık 2025
Altın 5932.999
BIST 11315.94
Dolar 42.7172
Euro 50.1025
Sterlin 56.9766
Ankara 3°C

‘Planların İptali Adana İçin Sıkıntı Olur’

‘Planların İptali Adana İçin Sıkıntı Olur’
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, 5 binlik planların iptalinin Adana’da büyük bir kaosa yol açacağını söyledi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, 5 binlik planların iptalinin Adana’da büyük bir kaosa yol açacağını söyledi.

AYAMDER yönetimi kurulu Masel Hotel’de Murtaza Kılçık başkanlığında bir araya geldi. İstişare toplantısında Başkan Kılçık, üyelerinin son zamanlarda yaşanılan sıkıntıları ve gelişmeleri anlattı. Toplantıda Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, AYAMDER Başkan Yardımcıları Mustafa Vursavuş, Ziya Yamaç ve Mustafa Çalışkan da hazır bulundu.

Murtaza Kılçık, afet riski parsellerin dönüşümü konusunda neler yapabilecekleriyle ilgili üyelerini bilgilendirdi. Başkan Kılçık, müteahhitlere birim fiyatlarında bu yıl 50,50 metre olan yüksek bina tanımının olması gereken 51,50 yüksekliğine çıkartıldığını belirtti. Kılçık, “Önümüzdeki yıllarda 51,50’metre den yüksek binaların birim fiyatlarının realize edilmesini umut ediyoruz.” diye konuştu.

Kılçık ayrıca, yürürlükte olan Seyhan ve Çukurova ilçelerinin 5 binliklerin iptal edilmesi halinde Adana’da büyük bir kaos yaşanacağını söyledi. Kılçık, “ Bu açıdan yeni 1/1000’lik planların bir an önce tamamlanmasına destek verelim takipçi olalım. Gerekirse, herkesle görüşerek süreci hızlandıralım. Bu sürecin hızlı işlemesi hepimizin menfaatine. Aksi takdirde süreç tekrar başa döner. Başa da dönülürse Adana için çok ciddi sıkıntıları da beraberinde getirir.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir