Pilot bölge olarak merkez Osmangazi ilçesinde başlayan uygulamayla polisler, aracında çanta unutan vatandaşları mağdur etmemek için büyük çaba gösteriyor. Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, işlek cadde ve sokaklarda araba hırsızlarına göz açtırmamak için nöbet tutuyor. Haşim İşcan Caddesi'nde içinde dizüstü bilgisayar bulunan bir aracı fark eden ekipler, ilk olarak çevre güvenliğini alıp '155 Polis imdat Hattı'na bilgi verdi. Plakadan ruhsat bilgilerine ulaşılan aracın sahibi, polisler tarafından olay yerine çağrıldı. Bir süre sonra olay yerine gelen araç sahibi, kendisini bekleyen polis memurlarına teşekkür ederek otomobilini kilitledi.
Projeyle ilgili bilgi veren Osmangazi Emniyet Müdürü Arif Bozdemir, araçlarda unutulan eşyaların çoğu zaman hırsızların hedefi haline geldiğini söyledi. Çalışmaları otodan hırsızlıkların önlenmesi amacıyla yaptıklarını anlatan Bozdemir, "İlçede sorumluluk bölgelerinde bu amaçla her gün 5 çift devriye ekip geziyor. Çalışmamız gündüz saatlerinde yapılmaktadır. Görevli devriyelere yapılacak çalışmalarla ilgili eğitim verildi. Son 5 aylık süreçte 4 bin 50 araca müdahale edildi. Bu araçlardan 2 bin 705 tanesinin sahibine ya alışveriş yapmak üzere girdiği dükkandan ya istirahate çekildiği ikametinden ya da ruhsat kayıtlarındaki telefonlarından ulaşıldı. Müdahale ettiğimiz araçlardan 315 tanesinin kapısı açık unutulmuştu. Bu araçlardan 315 tanesinin kapısının açık bırakıldığı, 2 bin 512 tanesinin içinde çanta, 338 cep telefonu, 687 dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve kamera unutulduğu tespit edilmiş ve sahiplerine teslim edilmiştir.'' dedi.
Vatandaşların araçlardan ayrılırken çok kısa süreli de olsa mutlaka aracı durdurmalarını, camlarını kapatmalarını, değerli eşyalarını yanlarına alarak araçlarını kitledikten sonra gidecekleri yere gitmelerini tavsiye eden Bozdemir, konuyla ilgili uyarıcı broşürleri de sürücülere dağıttıklarını kaydetti. (CİHAN)

