07 Mart 2026
Altın 7301.11
BIST 12433.5
Dolar 44.0611
Euro 51.1902
Sterlin 58.9027
Ankara 5°C

Polislik sınavı sorularını önceden alan FETÖ sanığına hapis cezası

Polislik sınavı sorularını önceden alan FETÖ sanığına hapis cezası
Kayseri'de, polislik sınavı sorularını FETÖ mensuplarından önceden aldığı gerekçesiyle yargılanan sanık, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından hakkında dava açılan tutuksuz sanık Y.K. ve avukatı ile müşteki Hazine ve Maliye Bakanlığı avukatı katıldı.

Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık Y.K. savunmasında, polislik sınavına hazırlandığı dönemde, sınavdan önce soruların bir örgüt üyesi tarafından kendisine verildiğini söyledi.

Haksız kazanç nedeniyle devlete borcunu ödediğini belirten Y.K, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Y.K'ye "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 10 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Heyet, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir