17 Aralık 2025
Altın 5920.073
BIST 11348.83
Dolar 42.6911
Euro 50.173
Sterlin 57.2388
Ankara 1°C

Polonyalı İki Aktivist Kendi Köylerinin İsmini Taşıyan Dereser'i Ziyaret Etti

Polonyalı İki Aktivist Kendi Köylerinin İsmini Taşıyan Dereser'i Ziyaret Etti
Alternatif Gençlik Çalışmaları Derneği bünyesinde çalışmalar yürüten Polonyalı iki gönüllü aktivist, Polonya’daki köyleri ile aynı adı taşıyan Dereser köyünü ziyaret etti.

Alternatif Gençlik Çalışmaları Derneği bünyesinde çalışmalar yürüten Polonyalı iki gönüllü aktivist, Polonya’daki köyleri ile aynı adı taşıyan Dereser köyünü ziyaret etti.

Hasankeyf, Suçeken ve çevredeki tarihi ve turistik yerleri gezen biyoteknoloji uzmnaı Ewelina Rog ve İngilizce öğretmeni Dagmara Szczepaniec adlı gönüllüler internette yaptıkları araştırmada, Gercüş’e bağlı Dereser köyü ismine rastladıklarını, aynı köy isminin Polonya’da da olduğunu söylediler. Meraklarını gidermek için köyü gezmek istediklerini belirten gönüllüler, "İki köyün isminin aynı olması bize ilginç geldi. Atalarımızın burayla bir bağlantısı var mı bilemiyoruz. Köy çevresindeki mağaraları, Suçeken ve Hasankeyf’i gezdik çok ilginç, insanı büyüleyen eserler var.” diye konuştular.

Dereser Köyü Turizm ve Kültür Dernek Başkanı Bahattin Durmaz da Polonya’da Dereser adlı bir köyün olduğunu doğruladı. Gelen Polonyalıların köyü ziyaret etmesinin köyün tanıtılmasında olumlu katkı sağlayacağını söyledi.
5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Dereser köyünün yeterince tanınmadığından yakınan Durmaz, bu tür ziyaretçilerin artması temennisinde bulundu.

Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut ise Dereser köyünün tarihi bir geçmişe sahip olduğunu, ancak bu güne kadar yeterince tanınmadığını söyledi. Bulut, "Polonyalı iki aktivistin kendi köylerinin adını taşıyan Dereser köyünü görmek istemesi bizi son derece sevindirdi. Biz de kendilerine yardımcı olduk.” dedi. CİHAN

Polonyalı iki aktivist kendi köylerinin ismini taşıyan Dereser'i ziyaret etti

Polonyalı iki aktivist kendi köylerinin ismini taşıyan Dereser'i ziyaret etti

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir