1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Prandelli olsa lider değildik!"
Prandelli olsa lider değildik!

"Prandelli olsa lider değildik!"

G.Saray'ın golcüsü Burak Yılmaz, çarpıcı açıklamalar yaptı.

A+A-

Türk futbolunda 4 Büyük takımın da formasını giyerek tarihe geçmeyi başaran isimi Burak, yaşadıklarını, beklentilerini ve hedeflerini anlattı. İşte Burak Yılmaz'ın ağzından her şey: "Prandelli, iyi insan. Futbol adamı olarak, karakter olarak. Her şeyi yüzüne söylüyor. Futbol adına yanlışları olabilir. Ama herkesin var. Türkiye'yi, futbolcuyu, taraftarı, basını tanımıyordu. Kalsaydı bu sürüçte daha çok puan yitirir, zirveden kopardık. Hamza Hoca ise takıma uydu. Yaptığı şey herkesi kendi mevkinde oynatması. Türk futbolunu tanıdığı için taşları yerine koydu. Takım iyi gidiyor. Prandelli- Hamzaoğlu değişikliği, belki de şampiyonluğun kazanılmasında etki olacak. Hamza Hoca'nın gelişi, pozitif olarak ortaya çıktı. 3 yılda 4 hocayla çalıştık. Geçen sene şampiyonluğu kaybetmemiz sonucunda nasıl etkilediğimiz belli. Şampiyonluğu kaybettik.

HEPİMİZİN SUÇU VARDI
Şampiyonluğun kaçmasında bizlerin de suçu vardır. Biraz taraftarın, biraz yönetimin, biraz bizlerin, biraz hocaların. Yani hepimizin hatalarından oluşan bir kayıp. Ama Fatih hocadan sonra bir İtalyan hocaya geçmek, siyahla beyaz gibiydi. Biri korkusuz, %100 hücum, diğeri önce gol yemeyeyim, defansı sağlama alayım diyen. Geçiş süreçleri zorladı.

TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK
"G.Saray her sezona şampiyonluk için başlıyor. Şampiyonluğu amaçladığımız herhangi sezondan biri. İşin uçunda 4. yıldız bulununca, rakibimizin de istediği bir başarı olunca, farklı kıldı. Sezon başındaki 4. yıldız kareografisi de bizler, yönetim ve camianın ne kadar şampiyonluğa inandığını gösterir.

İNANCIMIZI YİTİRMEDİK
F.Bahçe'ye kaybetmiş olabiliriz ama şampiyonluk inancımızı kaybetmedik. Taraftarımız üzüldü, özür diliyoruz. Ama hala lideriz ve önümüz açık. Küskünlüğü, kırgınlığı bırakıp kenetlenelim, destek olsunlar. 11'de 11 mümkün. F.Bahçe ile 4. yıldız savaşımız var. Yitirmet, inancımız, hedefimizde sapma yapmadı. Yere daha sağlam basıyoruz. Hatta belki biraz havaya girmiş olabilirdik. Şimdi daha emin adımlarla hedefimize gitmek istiyoruz. Derbiye kazanmaya gittik. Korkumuz yoktu.

DROGBA ÇOK İYİ BİR OYUNCU
Drogba ile çalışmak, idman yapmak, önerilerini dinlemek farklı bir duygu. Çok büyük bir oyuncuydu. Ondan öğrendiğim şeyler var. Onun yapmaya çalıştığı şeyleri deniyordum, bana öğretiyordu. Drogba her zaman yanımızda olan bir insandı. Hep yardıma çalışırdı. Bana çok katkısı oldu. Bu arada tek santrafor oynamak zor. Umut ile oynayınca, hem takımın hem de bizlerin daha farklı olduğunu söylüyorlar. Umut benim hem arkadaşım, hem kardeşim, hem de yoldaşım. Onunla oynamak ben rahatlatıyor.

SELÇUK EN AZ PASI BANA ATIYOR
"Selçuk ile arkadaşlığım hep başka yere konuyor. Böyle bir şey asla olamaz. İstatistiklerde de çıkar. Geçenlerde Selçuk bana 'En az pası sana atıyorum' diyordu. Gerçekten de öyle. Her olumsuzlukta 'Burak-Selçuk' deniliyor. Başarı olunca direkt başkaları. Çok iyi arkadaşız. Selçuk çok iyi bir futbolcu. G.Saray'ın kaptanı, göz önünde.

KIRILDIĞIM ANLAR OLDU AMA!
Kırıldığım anlar oldu. Herkesin olmuştur. Ama gitmek istediğim bir an hiç olmadı. Formamı ve takımımı sevdiğimi hep gösterdim. İnsanlar kırılabilir, hepsi geçip gidiyor. Önemli olan sevgi. Ruhunda kalbinde sevgi varsa kırılganlık geçer."

TÜRKLÜK BİR BAŞKA
Başarı, şampiyonluk kesinlikle Türk futbolcu ile gelir. Aksini iddia edenle her türlü tartışırım. G.Saray, UEFA Kupası'nı kazandığında kaç yabancıyla oynuyordu? Fatih Hoca '3.5 yabancı' der. Türk futbolcunun hırsını, kaybetmeme inancını, sahiplenişini başka görürüm. Türklük başka bir şey. Yeni kurala saygılıyım. Kendi adıma endişem var mı? Asla. Gençleri dünüyorurum.

BABALIĞI DAHA BİLMİYORUM
Yakında bir kızım olacak. Herkes kız evladın erkeğe göre farklı olduğunu söylüyor. Babalık duygusunu şimdilik bilmiyorum. Çok mutluyum. inşaallah ben de, babam gibi baba olurum. Türkiye'de beğendiğim forvetler Umut, Mustafa Pektemek, G.Antepli Muhammet, Adem Büyük, Cardozo, Demba Ba, Sow ve de Emenike.

ORADA BİR ŞEYLER OLUYOR
"Kaçırdığım pozisyonu bana da arkadaşlarım yolladı. Ben de çok şaşırdım. Bilmiyorum onun ne olduğunu ama orada bir şey oluyor. Hatta devre arasında 'O kadar şiddetli vurmadım, nasıl top oraya gitti' demiştim. Demek şiddetli vurmuşum. Belki göz yanılması, farklı bir şeydir. Üzerinde çok konuşmak istemiyorum, artık geçti gitti. Bana 'Şampiyonluk mu, gol krallığı mı?' diye sorarsanız, elbette şampiyonluk. Her sene şampiyonluk kariyerime yazılacak en güzel başarı. Kariyerimde gol krallıkları var, şampiyonluk da. Ama her zaman takımın başarısını, galibiyeti, kazanılacak şampiyonluğu önde tutarım. Şampiyon olacaksak, gol kralı olmaya gerek yok. Teklifler vardı, gitmedim. Çünkü gitmek için bir neden göremedim. Tekliflerin hepsini geri çevirdik. "

SNEİJDER CEZA KESER
Sneijder'e şut pozisyonunu rahat verirsen, cezayı keser. En büyük özelliği şutunun çok kuvvetli oluşu. Çok kariyerli ve tecrübeli bir isim. Bize de çok şeyler kattı. İnşallah o da diğer maçlarda daha da iyi olacaktır.

MELO ÇILGIN BİR KAVGACI
Melo sahada çılgın kavgacı ama bu onun futbolcu karakteri. Kaybetmeye tahammülü yok. Bazen hata da yapabiliyor. Ama sahadaki psikoloji farklıdır. Kaybetmek istememek herkese saha içinde hata yaptırır.

OYNAMAM HATAYDI
Rize maçında sakatlığım tam düzelmeden oynamakla büyük hata yaptım. Nasıl yaptım inanamıyorum. Hocam oynatmak istemedi, istedim. Hamza Hoca maç sonu basın toplantısında benden özür dileyince, kahroldum. Arayıp ben ondan özür diledim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.