1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Prof. Yetim: Sporun Nimetlerini Henüz Anlayabilmiş Değiliz
Prof. Yetim: Sporun Nimetlerini Henüz Anlayabilmiş Değiliz

Prof. Yetim: Sporun Nimetlerini Henüz Anlayabilmiş Değiliz

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Prof.

A+A-

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yetim, “Sporun nimetlerini, gerçek yönünü henüz anlayabilmiş değiliz.” dedi.

Spor ve din eğitiminin çok önemli olduğunu ifade eden Yetim, “Sorunlarımız var, henüz çağdaş sporu yakalamış değiliz. Spor ve din eğitimi hak ettiği yerde değil. Eğer ikisine de ciddi önem verilseydi. Şimdi Türkiye çok iyi bir konumda olurdu. Çok gelişmiş ve sosyal olarak üst düzeyde olurduk. Sporun nimetlerini, gerçek yönünü henüz anlayabilmiş değiliz. Spor insanı hem bedenen hem ruhen hem de sosyal olarak olumlu etkiler.” diye konuştu.

AÜ BESYO tarafından, 'Türk Spor Sisteminin İşleyişi, Yapısal Analizi ve Türk Politikalarının Sosyolojik Açıdan Değerlendirilmesi' konulu bir konferans düzenlendi. AÜ Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konferansta Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Azmi Yetim, Yrd. Doç. Dr. Fatih Yenel ve Yrd. Doç. Dr. Orcan Mızrak konuşmacı olarak yer aldı.

Türk sporuyla ilgili akademisyen ve öğrencilere bilgiler veren Prof. Dr. Azmi Yetim spor tesislerinin daha fazla artırılması yönünde çalışmaların olması gerektiğini söyledi. Yetim şöyle dedi:

“Genç nüfusumuz fazla heba olmaması için beden eğitim faaliyetlerine önem verilmeli, devlet özel sektör işbirliğiyle projeler çalışmalar yapılmalı. Spor gençlerimize küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirilmeli. Spor okulları artırılmalı ve spor teşvik edici hale gelmelidir.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.