1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof. Dr. Özafşar: Din Adamlarımız Gittikleri Ülkelerde El Üstünde Tutuluyor
Prof. Dr. Özafşar: Din Adamlarımız Gittikleri Ülkelerde El Üstünde Tutuluyor

Prof. Dr. Özafşar: Din Adamlarımız Gittikleri Ülkelerde El Üstünde Tutuluyor

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Emin Özafşar, kurumlarının dünyanın 100 ülkesinde hizmet verdiğini söyledi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Emin Özafşar, kurumlarının dünyanın 100 ülkesinde hizmet verdiğini söyledi.

        Antalya'nın Manavgat ilçesinde ülke genelinden gelen 840 ilçe müftüsüne hitaben konuşan Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Türk din adamlarının dünyada hizmet verdiği ülkelerde el üstünde tutulduğunu belirtti.

        Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB), verdiği din hizmetleriyle dünyada mazlum milletlerin sesi ve soluğu olduğunu belirten Özafşar, Balkanlardan, Türk cumhuriyetlerine, İslam ülkelerinden Afrika'ya kadar din adamlarının verdiği hizmetle Anadolu insanını en güzel şekilde temsil etmeye çalıştıklarını kaydetti.

        İlçe müftülerinin şehri aydınlatan kandiller olduğunu anlatan Özafşar, 2010 yılında hayata geçen Diyanet Teşkilat Yasası ile kurumlarının 2 yıldır yeniden yapılanmaya girdiğini ifade etti.

        Özafşar, "Her milletin tarihi sorumlulukları vardır. Bu tarihi sorumluluktan kaçamazsınız. Yüce milletimizin aziz din adamlarına da tarih dünyanın dört bir yanında Allah ve Resulünü en güzel anlatma ve temsil etme mesuliyetini yüklemiştir. Bundan 5 yıl önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne dini hizmetler ilgili bilgilendirme için toplantıya gitmiştim. Yoksulluğun kol gezdiği ülke halkının yüzde 10'u Müslüman. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Müslümanları temsil eden Abdullah isimli din adamı, 'Bizim kurtuluşumuz Türkiye'ye bağlı. Biz dinimizin öğretilmesi için sadece Türkiye'den din adamı istiyoruz. Sizin gönderdiğiniz din adamlarını halkımız seviyor.' dedi. Bu sözler, ülkemiz din adamları adına gurur verici." Şeklinde konuştu.
CİHAN

Prof. Dr. Özafşar: Din adamlarımız gittikleri ülkelerde el üstünde tutuluyor

Prof. Dr. Özafşar: Din adamlarımız gittikleri ülkelerde el üstünde tutuluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.