21 Ağustos 2026
Altın 7000.55
BIST 14396.54
Dolar 48.0403
Euro 56.1675
Sterlin 65.2768
Ankara 21°C

Projesi İptal Edilen Viyadüğe Alternatif Çözüm: Doğu Çevre Yolu!

Projesi İptal Edilen Viyadüğe Alternatif Çözüm: Doğu Çevre Yolu!
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Canik'te yapılması planlanan ve halkın karşı çıktığı bin 800 metre uzunluğundaki 'Viyadük Projesi'nin iptal edildiğini söyledi.
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Canik'te yapılması planlanan ve halkın karşı çıktığı bin 800 metre uzunluğundaki 'Viyadük Projesi'nin iptal edildiğini söyledi. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ı makamında ziyaret eden Canik Belediye Osman Başkan Genç, Doğu Çevre Yolu'nun nihai çözüm için yapılması gerektiği konusunda Genel Müdür Turhan'ı ikna ettiğini belirtti.

Canik'i ikiye bölecek Viyadük Projesi iptal oldu. Daha önce yapımına karar verilen, ancak ilçe halkının büyük tepkisini çeken bin 800 metrelik Viyadük Projesi'ne başından beri karşı çıkan Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in ve Başkan Osman Genç'in çabaları sonuç verdi. Asarcık köprüsünden başlayıp Belediye Evleri kavşağında son bulacak projeyi Karayolları Genel Müdürlüğü iptal etti.

Konuyla yakından ilgilendiğini belirten Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, "Gerekli araştırmaların yapılması ile birlikte bu viyadüğün yapılmaması yönünde hem fikir olduk. Başkan Genç ve Milletvekili Demir'in bu konu hakkındaki hassasiyetlerini biliyoruz. Yapılan açıklamalar oldukça makul. Biz de Viyadük Projesi'nin iptaline karar verdik." diye konuştu.

Başkan Genç ve Samsun Milletvekili Demir ise viyadüğe en güzel alternatifin Doğu Çevre Yolu'nun yapılması olduğunu belirterek gerekli çalışmaların kısa sürede yapılacağını ifade etti. Viyadüğün ilçenin gelişmesine hiç bir katkısı olmayacağını, aksine gelişmesinin önünde engel teşkil edeceğini belirten Demir, projeyi iptal eden Karayolları Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir