19 Aralık 2025
Altın 5984.756
BIST 11341.9
Dolar 42.804
Euro 50.1947
Sterlin 57.2815
Ankara 4°C

Ptt Başmüdürü Akbal: Hizmet Kalitesini Yükseltip, Verimliliği Artıracağız

Ptt Başmüdürü Akbal: Hizmet Kalitesini Yükseltip, Verimliliği Artıracağız
Osmaniye PTT Başmüdürü Mahmut Akbal, 172 yıldır hizmet veren PTT’nin bundan sonra da hızla ilerleyen teknoloji ve değişen ihtiyaçlara karşı hizmet kalitesini yükseltip her geçen gün verimliliğini artırmaya devam edeceğini söyledi Akb.

Osmaniye PTT Başmüdürü Mahmut Akbal, 172 yıldır hizmet veren PTT’nin bundan sonra da hızla ilerleyen teknoloji ve değişen ihtiyaçlara karşı hizmet kalitesini yükseltip her geçen gün verimliliğini artırmaya devam edeceğini söyledi

Akbal, PTT’nin 172. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında PTT’nin hizmetleri hakkında bilgi verdi. PTT Teşkilatının temelinin 1840 yılında Posta Nezareti (Bakanlığı) ile atıldığını belirten İl Müdürü Akbal, "Bugün PTT hizmetleri posta, banka ve kargo hizmetleri olarak 3 ana başlık altında toplanmaktadır. Başmüdürlüğümüze bağlı 5 Merkez, 15 şube ve 6 acente bulunmaktadır." dedi.

Başmüdürlüğe bağlı Merkezler ile şubelerin tamamının otomasyona açık olduğunu belirten Mahmut Akbal, "Ayrıca 157 personel, 3 idare malı, 6 filo araç olmak üzere toplam 9 araç ve 37 motosiklet ile hizmet verilmektedir. Merkezlerimiz ve Şubelerimizde toplam 12 adet ATM kurulmuştur. Başmüdürlüğümüze bağlı tüm Merkez ve Şubelerimizde posta ile ilgili tüm işlemler, telefon tahsilatı, elektrik tahsilatı, yurtiçi-yurtdışı havale işlemleri, anlaşmalı bankaların kredi kartı tahsilatı, efektif döviz, posta çeki, GSM kontör kart satışı, sigorta işlemleri, otomatik ödeme, western union hızlı para transferi, emlak vergisi, Bağ-Kur Prim borçları tahsilatı, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emekli aylıklarının ödenmesi, hızlı para transferi (UPT), trafik cezası tahsilatı, kasko, trafik sigortası, hayat sigortası ve TTNet abonelik işlemleri olmak üzere daha birçok hizmet verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kuruluşları ile yapılan anlaşma ile 2022 sayılı kanuna göre aylık alanların maaş ödemeleri de kurumumuz tarafından yapılmaktadır. Ayrıca Başmüdürlüğümüz ile Osmaniye Belediye Başkanlığımız arasında yapılan protokol gereğince Osmaniye ilimiz Merkezine ait su faturalarının da tahsilatına tüm PTT işyerlerinde başlanmıştır." diye konuştu.

"EMEKLİLERE KREDİ VERİYORUZ, HGS’NİN KURUCUSU VE İŞLETMECİSİYİZ"

PTT’den emekli maaşı alan vatandaşlara kredi vermeye başladıklarını da söyleyen PTT Başmüdürü Mahmut Akbal, "Aktifbank A.Ş. ve Citibank ile imzalanan protokol uyarınca, kuruluşumuzdan maaş alan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine maaşlarının 20 katına kadar kredi verilmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Genel Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) kurulması ve işletilmesi PTT’ye verilmiş olup Hızlı Geçiş Sistemi Genel Müdürlüğümüzce hayata geçirilmiştir. Müşterilerimiz Tüm PTT işyerlerinde HGS etiketlerini alabilirler." ifadelerini kullandı. CİHAN

PTT Başmüdürü Akbal: Hizmet kalitesini yükseltip, verimliliği artıracağız

PTT Başmüdürü Akbal: Hizmet kalitesini yükseltip, verimliliği artıracağız

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir