30 Temmuz 2026
Altın 6215.4
BIST 13372.34
Dolar 47.4106
Euro 54.5353
Sterlin 63.0653
Ankara 26°C

PÜLÜMÜR'DE BARAJA İZİN ÇIKMADI

PÜLÜMÜR'DE BARAJA İZİN ÇIKMADI
Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde yapılması planlanan baraj projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sonlandırıldı!

Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde yapılması planlanan baraj projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sonlandırıldı.

Pülümür’de yapılması planlanan barajın durdurulmasına gerekçe olarak, barajın yapılması durumunda göçlerin yaşanacağı, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin kısıtlanacağı ve bunun sonucunda sosyal patlamaların yaşanabileceği görüşleri belirtildi.

Ekoloji ve ekonomik nedenlerin; insanların üzerinde olumsuz etki yapacağından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pülümür Barajı ve HES Projesi ÇED sürecinin sonlandırılmasına karar verdiğini açıkladı. Karar, Tunceli’de sevinçle karşılandı.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir