08 Şubat 2026
Altın 6942.65
BIST 12433.5
Dolar 43.5991
Euro 51.57
Sterlin 59.326
Ankara 12°C

Putin, Ekonomi Takımını Yeniden Yapılandırdı!

Putin, Ekonomi Takımını Yeniden Yapılandırdı!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ekonomi Bakanı Andrey Belousuv’u görevden alarak, yerine Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Ulyukayev’i getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ekonomi Bakanı Andrey Belousuv’u görevden alarak, yerine Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Ulyukayev’i getirdi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Belousov’un da Rusya Devlet Başkanlığı ekonomi danışmanlığına atandığı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in kabulünde açıklamada bulunan Ulyukayev, kısa vade ekonomi politikaları ile resesyonla mücadele, hükümet yatırımlarının katkıları ile uzun vadede de özel yatırımları cazip hale getireceklerini söyledi.

Putin, Kremlin danışmanlığı koltuğunda oturan Elvira Nabiullina’nın da görevine son verdi. Eski Ekonomi Bakanlarından Nabiullina, Rusya Merkez Başkanlığı görevine bugünden itibaren resmen başlıyor.

Merkez Bankası Başkanı Sergey Ignatyev ise emekliye ayrıldı.

Putin’in son adımları, Kremlin’in kısmen durgunluk yaşanan ekonomi üzerinde kontrolü artırma girişimi olarak değerlendiriliyor.

Belousov (54), son günlerde ekonomik durgunluğun üstesinden gelebilmek için hükümetin daha aktif politikalar üretmesi konusunda söylemleri ile gündeme gelmişti.

Kremlin’e yakınlığı ile bilinen Nabiullina da para politikalarının daha gevşek tutulması ve ekonominin güçlendirilmesini savunuyor.

Uzmanlara göre, Putin, Nabiullina ve Ulyukayev’in atamaları ile birlikte daha birleşik ve etkin bir ekonomi takımı kurmayı planlıyor. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir