Altın 5511.942
BIST 10462.88
Dolar 42.3248
Euro 49.2959
Sterlin 55.7582
Ankara 12°C

Putin: Muhalefetle Diyaloga Hazırım, Ancak Onlar Mümkün Olmayanı İstiyor

Putin: Muhalefetle Diyaloga Hazırım, Ancak Onlar Mümkün Olmayanı İstiyor
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rus basın mensuplarının muhalefet gösterileri ilgili sorularını cevapladı. 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçim...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rus basın mensuplarının muhalefet gösterileri ilgili sorularını cevapladı. 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde rakipleri dahil, tüm muhalif gruplarla diyaloga hazır olduğunu ifade eden Rusya Başbakanı, “Diyalog olabilir, ancak hangi formatta olacağı ile ilgili düşünüyorum” dedi.

Muhalif liderlerin televizyonda tartışma davetleri ile ilgili değerlendirmede bulunmayan Putin, “Bunun herhangi bir korku ile ilgisi yok… Muhalefet özel bir çalışma yerine, her zaman mümkün olmayanı istiyor. Genel olarak bunu yerine getirmek mümkün olmuyor …” ifadesini kullandı.

Muhalefetle diyaloga hiçbir zaman karşı olmadığını ifade eden Rusya Başbakanı, “Her zaman aşırılık içeren durumlara karşıyım… Bunun sert bir şekilde bastırılması gerekiyor” uyarısı yaptı. Rusya’da 4 Aralık’ta yapılan parlamento seçimlerinin ardından sokağa çıkan muhalif gruplar Duma seçimlerinin iptalini ve Putin’in yönetimden ayrılmasını talep ediyor.

2012 Devlet Başkanlığı seçimlerinin favorisi olarak kendini gördüğünü kaydeden Putin, Rusya halkına nasıl bir yıl başı hediyesi vermek istediği ile ilgili soruyu da; “Adil bir devlet başkanlığı seçimleri” karşılığını verdi.

Kabine değişiklikleri ile ilgili soruya değerlendirmede bulunmayan Putin, “Bu konu ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’e sosrsanız daha iyi olur” ifadesini kullandı.

Geçen hafta ülke yönetiminde önemli değişiklikler gerçekleştirilmişti. Kremlin idari Başkanı Sergey Narışkin Duma Başkanlığı’na getirilirken, Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov da Kremlin’e getirildi. İvanov’dan boşalan koltuğa da Rusya NATO Büyükelçisi Dmitri Rogozin atandı. Kremlin danışmanlarından Vladislav Surkov da başbakan yardımcılığı görevine getirildi. Hükümet ve Kremlin’de yaşanan değişimi Rus basını, 4 Mart Devlet Başkanlığı seçimleri sonrası güç yapılanması olarak değerlendiriyor. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir