Altın 5668.838
BIST 10564.19
Dolar 42.3224
Euro 49.2983
Sterlin 55.7187
Ankara 4°C

Putin Yanlıları Muhalefete Kızgın

Putin Yanlıları Muhalefete Kızgın
Rusya’da 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin ardından sokak gösterileri için hem muhalefet, hem de Kremlin yanlıları sabah erken saatlerde Moskova şehir yönetimine izin için başvurdu.

Rusya’da 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin ardından sokak gösterileri için hem muhalefet, hem de Kremlin yanlıları sabah erken saatlerde Moskova şehir yönetimine izin için başvurdu. Ancak erken saatlerde belediye binasına girmeyi başaran Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in adaylığını destekleyen gruplar, izni kopardı. Arka kapıdan yasal olmayan bir şekilde iktidar yanlılarının belediye binasına alındığını iddia eden muhalefet ise, merkezden uzak meydanlarda gösteri yapmak zorunda kalacak!.

Kemlin yanlısı gençlik gruplarının oluşturduğu “Birlikte Hareket” organizasyonunun sözcüsü Mihail Duhoviç, Ria Novosti’ye yaptığı değerlendirmede, “Moskova şehir yönetimine sabah erken saatlerde 4-5 Mart’ta gösteri için ilk olarak biz gelip başvurduk.” bilgisini aktardı.

Muhalif gruplardan Sol Cephe lideri Sergey Udaltsov, iktidar yanlılarına gösteri için izin verildiği, ancak izinle ilgili yapılan açıklama saatinin merkez binaya girişin henüz başlamadığı 08:41 olarak belirtildiğini iddia etti. Udaltsov arka kapıdan içeri alınan Putin yanlılarına verilen izni yasal olmamakla eleştirdi. Muhalif grupların da Lubyanskaya Meydanı’nda daha önceden gösteri için plan yaptıkları ve başvuru için erken saatlerde şehir yönetim binasının önüne geldikleri kaydediliyor.

Kremlin’in Ukrayna’da 2004’de gerçekleşen Turuncu Devrim benzeri bir ayaklanmaya izin vermemek için iktidar yanlısı gençlik gruplarının Moskova şehir meydanlarında gösteri için organize oldukları belirtiliyor. Önceki seçimlere göre daha çok miting ve gösterilerin yapıldığı seçim sürecinde Putin’in herhangi bir meydanda halka hitap etmemesi dikkat çekiyor.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir