Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin her gün bir semtte düzenlediği eski Ramazan eğlencelerinin sergilendiği programı 9 günde 40 bin kişi izledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9. gerçekleştirilen 'Ramazan Geceleri' etkinlikleri Ramazan TIR'ı ile semtleri dolaşmaya devam ediyor. Şehir merkezinden uzakta kalan vatandaşlara farklı bir Ramazan gecesi yaşatmak amacıyla yola çıkan Ramazan TIR'ı ile her akşam şehrin değişik noktalarına ulaşan etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle start alan program, Hacivat-Karagöz, orta oyunu, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir ve meddah tiplemeleri ile renkleniyor. Ramazan geceleri, sihirbaz gösterileri ve tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisiyle son buluyor.
Vatandaşlardan büyük ilgi gören ve Ramazan ayının başından bugüne, yaklaşık 40 bin kişiye ulaşan 'Ramazan Geceleri' etkinliklerinde Ramazan TIR, 17 Ağustos tarihine kadar her gün bir semtte olmaya devam edecek. CİHAN

