22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Ramazan'da Satışların Artması Esnafın Yüzünü Güldürdü

Ramazan'da Satışların Artması Esnafın Yüzünü Güldürdü
Toplumda yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olan Ramazan ayı çarşı ve pazarlara da büyük bir hareketlilik getirdi. Özellikle

Özellikle sahurluk ve iftarlık malzeme satan esnafın yüzü gülüyor.

Ramazan'ın bereketi ile birlikte alış verişlerde artış yaşanırken, esnaf yaptığı satışlardan oldukça memnun. Yılın 11 ayında harcamalarında tasarruflu davranan vatandaşlar Ramazan'da bol bol alış veriş yapıyor. Özellikle kasap, fırın ve tatlı işleriyle uğraşan esnaf vatandaşın yaptığı alışverişten bir hayli memnun. Ramazan ayında sıcak havaya rağmen tatlı sektörüne hizmet veren yufka ve kadayıfçıların da yüzü güldü. İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan ve hamur işlerinde kullanılan yufka satışları artarken, kadayıf ve tatlı satışları da zirveye ulaştı.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde tatlıcı esnafı olan Şahin Altunteri, Ramazan'da işlerinin iyi gittiğini belirterek, hareketliliğin bayrama kadar devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Daha önce yaz aylarında tatlı satışlarının iyi olmadığını vurgulayan Altunteri, ''Ancak Ramazan'ın bereketi işlerimize yansıdı. Satışlarımız hamdolsun çok iyi." şeklinde konuştu.

Diğer yandan Ramazan'da en çok tüketilen unlu gıdalardan olan pide satışlarında da artış yaşanırken, iftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte fırınların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Ramazan pidelerine ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten Kerem Durmaz, "Her zaman hizmette en iyiyi vermeye çalışıyoruz. Bunun sonucunda müşterilerimizden gereken karşılığı alıyoruz. Pideleri vatandaşlarımızın isteğine göre susamlı, yumurtalı, bol yumurtalı susamlı şeklinde yapıyoruz. Ramazan ayında vatandaşlarımız pide yiyor. Onun için vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda pide çeşitlerimizi de arttırıyoruz." dedi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir