17 Aralık 2025
Altın 5921.631
BIST 11348.83
Dolar 42.691
Euro 50.1617
Sterlin 57.3064
Ankara 1°C

Ray Sokak'ta Çalışmalar Sürüyor

Ray Sokak'ta Çalışmalar Sürüyor
Adana'da Büyükşehir Belediyesi’nin değişik birimlerine bağlı ekipler Ray Sokak'ta hummalı bir çalışma yürütüyor.

Adana'da Büyükşehir Belediyesi’nin değişik birimlerine bağlı ekipler Ray Sokak'ta hummalı bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi ASKİ, Ray Sokak’ta ana kollektör çalışmalarına devam ediyor. Batı arıtmadan gelen ve Adana’nın 17 mahallesini su baskını sorunundan kurtaracak ana kollektör yağmur suyu ile kanalizasyonu ayıracak. Çalışma bittiğinde 17 mahalle ile birlikte her yoğun yağmurda suların biriktiği tren köprüsü altının da sorununu çözecek.

    Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, son 50 yılda Adana’da 152 kilometre ana kollektör yapıldığını ancak kendilerinin 2 yılda 105 kilometre ana kollektör inşa ettiğini açıkladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla gelecek yıl su baskını yaşanmayacağını vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Gazeteci arkadaşlarımı da yağmurlu bir günde tren hattının altına davet edeceğim ve onlarla çay içeceğiz. Bir damla su olmadığını görecekler.” dedi.

    Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Müdürlüğü ekipleri de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Denizli Mahallesi, Sakarya Mahallesi ve Havaalanı Kavşağı'na bağlayacak proje kapsamında Ray Sokak’ta çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı tamamlanıp bulvarın devamı açıldığında, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı da 'Çıkmaz Bulvar' olmaktan kurtarılacak.

    Adana’yı güneyden kuzeye, doğudan batıya bağlayacak bulvar açma çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Zihni Aldırmaz, “Mustafa Kemal Paşa Bulvarı buradan genişleyecek ve Türkmenbaşı Bulvarı’nın devamı olacak Şehit Mehmet Özer Caddesi ile buluşacak. Buradan da tünel ile Havaalanı Kavşağı’na bağlanacak. Gümrük yanından açacağımız bulvarla Obalar ve Akkapı’ya ulaşacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir