19 Ağustos 2026
Altın 6924.92
BIST 14458.98
Dolar 47.9258
Euro 55.9526
Sterlin 65.0633
Ankara 29°C

Rehber Öğretmen Özutku: Öğrenciyi Aleni Tenkit Kendisine Güven Duygusunu Azaltır

Rehber Öğretmen Özutku: Öğrenciyi Aleni Tenkit Kendisine Güven Duygusunu Azaltır
Manavgat Özel Sema İlköğretim Okulu rehber öğretmeni Arif Özutku, okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin öğrencilerin okula intibak sıkıntısı çekmemesi için çocuklarıyla yakından ilgilenmesi gerektiğini söyledi. 20 Eylül'de yaklaş

20 Eylül'de yaklaşık 15 milyon öğrencinin ders başı yapacağına dikkat çeken rehber öğretmen Arif Özutku, eğitim ve öğretimin temelini öğretmen, veli ve öğrenci saç ayağının oluşturduğunu belirtti. Özutku, anne ve babaların yeni eğitim ve öğretim yılına başlarken çocuklarına moral ve motivasyon desteği vermesinin okula alışmada pozitif etki yapacağını kaydetti. Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başında bir öğrencinin okula alışmasının zor olacağına dikkat çeken Özutku, öğrenci, öğretmen ve veli üçgeni diyaloğu düzgün yapılmadığı sürece okula alışma ve derslere konsantre olmada her zaman sıkıntının olacağını ifade etti.

Özutku sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan akademik araştırmalar da başarılı öğrencinin en önemli hususiyetlerinden birisinin velisinin okul ile diyaloğu olduğunu ortaya koymuştur. Okul ile diyaloğu devam ettiren okul aile işbirliğini tesis eden veliler bunun neticesini çocuklarının okul başarısına yansıdıklarını görmüşlerdir. Okula ve öğretmene karşı soğuk bir veli mantığı öğrencinin dünyasına aynıyla yansıtmaktadır. Öğrencide hak ettiği değeri bulamayınca eğitim süresince öğretmen ona yeteri kadar tesir edememektedir.Eğitim sürecinde bir öğretmenin çocuğun karşısında aleni veya dolaylı tenkit etmemelidir. Aleni bir şekilde tenkit olursa bu çocukta da güven kaybına sebep olmaktadır." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir