1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör Ersoy’dan Genç Mucitlere Destek
Rektör Ersoy’dan Genç Mucitlere Destek

Rektör Ersoy’dan Genç Mucitlere Destek

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim ve Sanat Şöleni Ödül ve Sertifika Programı’na katıldı.

A+A-

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim ve Sanat Şöleni Ödül ve Sertifika Programı’na katıldı. Ersoy, projeleriyle dereceye giren öğrencilere sertifikalarını ve ödüllerini verdi.

75. Yıl Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşen ödül töreninin açılış konuşmasını Fizik Öğretmeni Mevlüt Çınar yaptı. Çınar konuşmasında “Başarmak, sonuca ulaşmak için öncelikle takım ruhu gereklidir. Bizler de bu takım ruhunu oluşturmak için var olan potansiyeli gördük ve sonuca ulaşabileceğimize inandık. Küçük bir adımla başladığımız bu yolda ekibimiz sürekli büyüdü. Sonuç olarak 35 öğrencimiz yarışmada yarı finale kaldılar. Bu, Adana’da bir ilk oldu ve bunu başaran siz öğrencilersiniz.” ifadelerini kullandı.

Projelerin gelişim sürecini anlatan kısa slayt gösterisinin ardından sözü Müdür Başyardımcısı Fatih Yeni aldı. Yeni, “ Bugün burada bu projeleri gerçekleştiren öğrencilerimiz önemli bir bilim adamı olma yolunda ilk adımı atmışlardır. İnanıyorum ki, ileride ülkemiz ve tüm dünya bu genç arkadaşlarımızı konuşuyor olacak.” şeklinde konuştu.
Yeni’nin konuşmasının ardından projeye katılan öğrencilerin hazırladığı, Prof. Dr. Adem Ersoy’u tanıtan bir slayt sunumu gerçekleşti. Sunum sonrasında söz alan Rektör Ersoy, slaytın kendisini duygulandırdığını belirtti. Ersoy, “ Burada olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Önümüze bir hedef koyarak ve iyi bir ekip oluşturarak yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Sizler çalışmalarınızla bunu gösterdiniz. İmkansızlıklar hiçbir zaman önümüzde engel değildir. Samimiyetle söylemek gerekirse benim öğrencilik yıllarımda yaşadığım yerde elektrik yoktu. Derslerimizi sokak lambalarının altında çalışıyorduk. Ben bu günlere oralardan geldim. ” şeklinde konuştu. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ersoy, “Sizlere yetenekleriniz ve becerileriniz doğrultusunda meslekler seçmenizi tavsiye ediyorum. Amacınız seçtiğiniz mesleklerde en iyi olmak olsun. Çalışmak kadar girişimci olmak ve kendine güvenmek de önemlidir. Bunun bilinciyle kendimizi geliştirmeliyiz. Sözlerimi bitirmeden önce bu projede emeği geçen herkesi kutluyor, başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 75. Yıl Anadolu Lisesi’nin yanında olacağız. İleride de birlikte projeler yürütmeye açık olduğumuzu belirtmek isterim.” diyerek sözlerini bitirdi.
CİHAN

Rektör Ersoy’dan genç mucitlere destek

Rektör Ersoy’dan genç mucitlere destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.