1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Açıklamalar
Rifat Hisarcıklıoğlundan Açıklamalar

Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Açıklamalar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk okullarıyla gurur duyduklarını belirterek, dünya insanı ile kurulacak köprülerin bu çocuklar sayesinde olacağını söyledi.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk okullarıyla gurur duyduklarını belirterek, dünya insanı ile kurulacak köprülerin bu çocuklar sayesinde olacağını söyledi. Türkçe bilmenin avantajının ise ileride görüleceğini ifade etti.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan çocuklar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Sıcak bir karşılama yapan Hisarcıklıoğlu'na çocuklar, şiirler okudu, şarkılar söyledi.

Bütün dünya çocuklarına en büyük yatırımın eğitim olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bunun insanların cahil kalmasını kurtaracak birşey olduğunu ifade etti. Türk okullarıyla, hepsiyle gurur duyduklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu hizmette öğretmenlerin çok önemli olduğunu belirterek esas işin öneminin onlar olduğunu vurguladı. "Allah onlardan razı olsun." diyen Hisarcıklıoğlu, gelecek nesilleri yetiştirme noktasında hem dünya insanı, hem ülkemizde kurulacak köprülerin bu çocuklar sayesinde olacağını söyledi.

Bu çocukların çok iyi okullarda okuduğunu ve iyi eğitim aldıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, buna şahit olduklarını kaydetti. Türkçe bilmenin avantajını ileride göreceklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, bugün her kıtaya Türkçe konuşarak gidilebildiğini ve işlerin yapılabildiğini belirtti.

Bunun büyük bir imkan ve fırsat olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Allah hepinizin yolunu açık etsin. İnşallah adetleri artarak devam eder." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklara hediye veren Hisarcıklıoğlu'na olimpiyat plaketi ve hediye takdim edildi. Hisarcıklıoğlu, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.