1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Rizeli Öğrenciler 'Mangala'ya Oynadı
Rizeli Öğrenciler Mangalaya Oynadı

Rizeli Öğrenciler 'Mangala'ya Oynadı

Rize’de öğrenciler 4 bin yıllık tarihi olan, Türk zeka ve strateji oyunu mangala oynadı.

A+A-

Rize’de öğrenciler 4 bin yıllık tarihi olan, Türk zeka ve strateji oyunu mangala oynadı.

Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi tarafından organize edilen mangala turnuvasının açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Mimar Sinan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Abdulvahap Kara, Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Atasoy, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışta konuşan Saffet Yıldırım, çocukların mangala oyunu sayesinde zekalarının ve stratejilerinin gelişeceğine dikkat çekerek, oyunun ilde yapılması adına emeği geçenleri kutladı.

Programda Prof. Dr Abdulvahap Kara tarafından katılımcılara 'Mangala oyununun tarihi ve kültürümüzdeki önemi' konulu sunum yapıldı. Kara, “Türklere ait olan ve 4 bin yıllık geçmişe dayanan bu zeka oyununun kıymetini iyi bilmeliyiz. Araştırmalarımızda en eski Türk oyunu olmasına rağmen mangala pek az Türk ülkesinde oynanmaktadır. Türkler tarihte genellikle kumar oyunları yerine zeka ve stratejik oyunlar oynardı. Mangala da bu oyunlardan sadece bir tanesi.” dedi.

Mangala turnuvasına il genelindeki 24 ortaöğretim okulundan 3, 4 ve 5’inci sınıflarda eğitim gören 200’e yakın öğrenci katıldı. Turnuva sonunda katılan tüm öğrencilere katılım belgesi, dereceye giren ilk 3 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verildi.
CİHAN

Rizeli öğrenciler 'mangala'ya oynadı

Rizeli öğrenciler 'mangala'ya oynadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.