18 Nisan 2026
Altın 6811.86
BIST 12433.5
Dolar 44.5989
Euro 52.3513
Sterlin 59.8952
Ankara 14°C

Robot jandarma iş başında

Robot jandarma iş başında
Bodrum'da konuşlandırılan robot jandarmalar, henüz Güneydoğu'ya gönderilmedi..


Türkiye'de ilk kez uygulandığı belirtilen "Robot jandarma", Bodrum'da göreve başladı. İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Güvercinlik Mahallesi girişinde oluşturulan jandarma kontrol noktasında ekipler, sürücüleri durdurmak için "Robot jandarma"yı kullanıyor.

Arkasında bekleyen ekiplerce kolları hareket ettirilerek elindeki "dur" levhasını kaldıran "Robot jandarma", aracı kontrol noktasına yönlendiriyor. Robot sayesinde sürücüleri durdurmak isteyen jandarma ekiplerine araçların çarpma ihtimalinin önüne geçilmiş oluyor.

Kontrol noktasına alınan araçların sürücüleri jandarma ekipleri tarafından kontrol edilirken, bir başka ekip ise plaka tanıma sisteminden araçların bilgilerini araştırıyor. Bazı sürücüler ilk kez kendilerini bir robot jandarmanın durdurduğunu ve oldukça şaşırdıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir