1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Rockçı imam'a inceleme
Rockçı imama inceleme

'Rockçı imam'a inceleme

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, 'Rock'çı İmam' olarak tanınan Pınarbaşı Köyü Camii İmamı Ahmet Muhsin Tüzer'e verdiği konser sonrası İl Müftülüğü tarafından inceleme başlatıldı!

A+A-

Müftülük, Diyanet İşleri Başkanlığı'na soruşturma başlatılması talebiyle yazı gönderecek!..

Kaş'ın Pınarbaşı Köyü'nde imamlık yapan ve arkadaşlarıyla oluşturduğu 'FiRock' adlı müzik grubu ile konser veren Ahmet Muhsin Tüzer hakkında İl Müftülüğü inceleme başlattı. İl Müftülüğü, soruşturma başlatılması talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazı gönderip müfettiş isteyecek. Tüzer hakkındaki soruşturmayı Ankara'dan gelecek müfettişler yapacak.
 
Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, Tüzer hakkında müftülük olarak başlatılan inceleme sonunda oluşturulacak raporun Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderileceğini ifade etti. 'Rock'çı İmam' olarak tanınan Tüzer'in gerçekleştirdiği etkinliğin amacının araştırılacağını dile getiren Müftü Çelik, "İmamlık sıradan bir memurluk değil. Bu durum diğer memurlar için normal olabilir, bizler için normal değil" dedi.
 
Pınarbaşı Köyü Camii'nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin, baterist İdris Tübcil ve Serdar Ramazanoğlu ile mayıs ayında 'FiRock' isimli rock grubu kurdu. Kendisinin yazdığı bir repertuarla ilk konserini 10 Ağustos'ta Kaş Yat Limanı'nda veren Tüzer'e, tasavvuf ve rock müziğini harmanlayarak söylediği eserleri beğenenler kadar tepki gösterenler de oldu. Sosyal medyada tehdit yorumları aldığını açıklayan Tüzer, mesajları yazarların tespit edilmesi talebiyle savcılığı suç duyurusunda bulunmuştu..
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.